0850’lü Hatlara Dikkat

İletişim cihazları kullanılarak (ev, iş ve cep telefonlar) kendilerini Polis-Asker ve Cumhuriyet savcısı olarak tanıtan ve 0850’lü hatlardan arama yapan şahıslar çeşitti yöntemlerle dolandırıyor.

0850’lü Hatlara Dikkat

  Son günlerde en çok fazla başvurulan yöntemler arasında 0850 ile başlayan numaradan arayan dolandırıcılar, vatandaşlara, "Tüketiciyi Koruma Derneği'nden arıyoruz. Bankaya ödediğiniz hesap işletim ücretini ya da kredi çekerken alınan dosya masrafını geri almak istiyor musunuz? İstiyorsanız, biz dava açacağız. Siz, hiç uğraşmıyorsunuz. Adresinize gerekli belgeleri gönderiyoruz. Tek yapmanız gereken 90 TL'lik mahkeme masrafını ödemek" diyor. Vatandaş da bankaya ödediği aidat ücretini geri alacağını düşünerek bu tuzağa düşünce belirtilen hesaba parayı aktarıyor ya da hesap numarasını veriyor. Mağdurlar, bir süre sonra hesabının tamamen boşaltıldığını görünce şoke oluyor. 

Diğer yöntemler arasında yer alan fondaki polis telsizi sinyal sesi eşliğinde, telefon numaranızın takipte olduğu ve geçmiş tarihlerde bir kaç defa örgüt üyesi filanca kişi ile görüşüldüğü, başınızın belada olduğu ancak birazcık para karşılığında sizin bu durumdan kurtulabileceğiniz söylenmektedir.

Güvenlik söz konusu olduğunda devletin insanlarla telefonla iletişimde bulunmadığını bilmek gerekir. Vatandaşların dolandırıcıları tuzağına düşmemeleri için mesajları ve telefon görüşmelerini dikkate almalarını bu kişilerin “155 Polis İmdat” telefonuna ihbar etmeleri belirtildi.

Sigorta poliçeniz doldu yenileyelim

Polis ekipleri tarafından belirlenen dolandırıcılık yöntemlerinden bazıları açıklandı.

İkna Edici Ses Tonuyla Konuşulur, Telsiz Sesi Duyrulur

Suç Örgütü Sim Kartınızı Kopyaladı Yalanı

Terör Örgütü Hattınızı Kullanıyor

Banka Hesabınız Terör Örgütü Tarafından Boşaltılacak

Hakim Savcıyım Diyerek Operasyon Yalanı

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2013, 10:41
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER