1 Mayıs’ı Kutladılar

Sinop’ta 1 Mayıs İşçi Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

1 Mayıs’ı Kutladılar

Etkinlikler kapsamında hamsi yolu mevkiinde toplanan çeşitli örgüt ve STK'lara mensup yüzlerce kişi, tersane mevkiinden iskele meydanına kadar yürüdü.

Yürüyüşe Türk-İş, KESK, DİSK, Eğitim-Sen, Emekli-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikası, Tarım-İş, CHP Sinop İl Örgütü, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Halkevleri temsilcileri katıldı.

Yürüyüş sırasında işçiler hükümet aleyhinde çeşitli sloganlar attı. Polis tarafından İskele Meydanı girişinde oluşturulan arama noktasında, etkinliğe katılanların üst aramasını yapıldı. Daha sonra, iskele Meydanında toplanan işçiler, daha önce hayatını kaybeden emekçiler için sol yumruklarını havaya kaldırarak saygı duruşunda bulundu. Daha sonra CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in mesajının okunduğu programda, Eğitim-Sen adına Musa Uzun, Türk-İş adına Orhan Al ve DİSK adına Durmuş Kandemir birer konuşma yaptı. CHP İl Başkanı Barış Ayhan, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek ve Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullunun katıldığı etkinlikte meydanda toplanan kalabalık burada 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı halaylar çekerek ve çeşitli etkinliklerle kutladı.

Vitrin Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2018, 10:47

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER