1 Temmuz’u Kutladık

Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 89.Yıldönümü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı.

1 Temmuz’u Kutladık

İskele ve Liman mevkiinde saat:17 30 da başlayan kutlama törenlerine, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Emniyet Müdürü Şenol Yapıcı, kurum amirleri kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşımızın ardından, protokolün halkın bayramını kutlaması ile başlayan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve Liman Başkanı Ahmet Sağlam’ın şehitlerin anısına denize çelenk bırakmaları ile sürdü.

Gerze Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmesi Bölüm Başkanı M. Özkan Keleş’ın Türk denizciliğinin tarihsel süreci ve bugün geldiği nokta hakkında yaptığı konuşmanın ardından, Gerze Liman Başkanı Ahmet Sağlam günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.

Denizde yapılacak sportif ve eğlenceli yarışmalar Folklor ekibinin Karadeniz yöresinden derlenen oyunlarını sergilemeleri ile başladı.

Yüzme, kürekli ve motorlu kayık ve motor yarışmaları, denizden tabak çıkarma, halat çekme ve yağlı direkten bayrak alma yarışmaları izleyenlerden büyük beğeni toplayarak alkış aldı.

 Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 89. Yıldönümü kutlamaları protokolün yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini takdim etmeleri ile sona erdi.






,













































































































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 09:54

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
GERZELİLER
GERZELİLER - 9 yıl Önce

ramazan olmasina rağmen çok güzeldi emeği geçenlere teşekkürler...

banner381
SIRADAKİ HABER