100. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Bugün, Ulu Önderimiz Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru’yla Samsun’a çıkarak Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatmasının 100. yıldönümü.

100. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Milli Mücadele’nin 100.yılı tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı. İlk olarak saat 09.45’de ilçemiz Atatürk Anıtı önünde Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin sunumuyla başlayan etkinlikler ardından, ilçe Kapalı Spor Salonu’nda devam etti.

Gerçekleşen etkinliklere Gerze Kaymakamı Murat GÜVEN, Gerze Belediye Başkanı Cevat ŞENSOY, ve ilçe protokolü tam kadro katılırken, vatandaşlarımızın da ilgisi her zamanki gibi oldukça yoğundu

Program, Ulu Önderimiz Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK ve aziz şehitlerimiz adına 1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlarken, programın devamında Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail KARAMAN günün anlam ve önemine istinaden bir konuşma gerçekleştirdi.

 Gerze Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Topluluğu, Gerze Belediyespor Judo Takımı, Güreş Gösterileri ve Şiir okuma etkinliklerinin sahnelendiği etkinliğin son bölümünde ise İlçemiz Kaymakamı Murat GÜVEN ve Belediye Başkanı Cevat ŞENSOY, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında ilçemizde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini takdim etti.

Gerze Gündem Haber olarak Kurtuluş Mücadelesi meşalesinin yakılışının 100.yılında başta Ulu Önderimiz Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, şanlı bayrağımızın özgürce dalgalanması için canlarını siper eden tüm şehitlerimizi rahmetle anar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı can-ı gönülden kutlarız.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli
gerzeli - 5 yıl Önce

coşku derken

banner381
SIRADAKİ HABER