1.Gerze Çocuk Kitapları Günleri Başladı.

Kitap kurtları bu haber sizi çok sevindirecek.

1.Gerze Çocuk Kitapları Günleri Başladı.

1.Gerze Çocuk Kitapları Günleri 5 Haziran 2017 Pazartesi günü saat 11.30’da Say Aile Çay Bahçesi’nde başladı. Tören, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Yazar Nihat Gökmen, Yazar İbrahim Ünsal, Yazar Haldun Açıksözlü, Yazar Hasan Yiğit  ve çok sayıda öğretmen ve öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, “Gerze’miz kütüphane açsından oldukça zengin bir ilçedir. Yapımı devam eden yaşlılar evimizde de çok güzel bir kütüphane için düğmeye bastık. Hacettepe Üniversitesi ile Türkiye İş Bankası Yayınları Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa bir proje yapıyoruz. Bu kapsamda sadece yaşlılarımıza değil gençlerimiz ve çocuklarımız ile halkımıza açık bir kütüphane olacak. Böylelikle Gerze üçüncü kütüphanesine de kavuşmuş olacak.”  şeklinde açıklamada bulundu.

Gerze Belediye Başkanı’nın konuşmasının ardından Gerze Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz söz alarak, “ Gerze’de birincisi gerçekleştirilen kitap fuarında biz de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek öğrencilerimizin ziyaretini sağlayacağız. Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilçemizde bulunan iki tane okulumuz kitap çıkardı. Bu anlamda Başkanımıza bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Yazarlarımıza da geldikleri için çok teşekkür ediyoruz. Gerze’mizin ufkunu açacak bir fuar olmasını temenni ediyorum. “ şeklinde açıklamada bulundu.

Gerze Milli Eğitim Müdürü’nün ardından etkinliğe davetli olan yazarlardan İbrahim Ünsal söz alarak, “Gerze’ye iki sene önce yerleştim ve yazın hayatıma artık burada devam ediyorum. Türkiye’de artık büyükşehirlerden başka birçok ilçede de böyle etkinliklerin yapılması memnun edici bir şey. Şirin Gerze’mizde birincisi gerçekleştirilen etkinlik dilerim ki geleneksel hale gelir.” şeklinde açıklamada bulundu.

Etkinlik açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ve ziyaretçilerin kitap stantlarını dolaşarak kitap almaları ile devam etti. Organizasyonun ev sahipliğini üstlenen Erdoğan Car üç gün boyunca açık olacak kitap stantlarına ziyaretçileri bekliyor.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2017, 14:01
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER