2018’in Patent Başvuruları Başladı

Gerze’nin coğrafi işaret başvurusu için hazırlıkları devam ediyor.

2018’in Patent Başvuruları Başladı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, Sinop’ta coğrafi işaret potansiyeli taşıyan yerel ürünlerin değerlendirilmesi ve uygun ürünler için 2018 yılında coğrafi işaret başvurusu yapılması amacıyla il, ilçe kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı bir değerlendirme toplantısı düzenledi.

Sinop Yatırım Destek Ofisi tarafından Sinop Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya ilgili kurum ve kuruluşların il ve ilçe temsilcileri katıldı. Toplantıda Sinop YDO Koordinatörü Berkol Alevli, coğrafi işaret başvuru süreci ve başvuru örneklerini içeren bir sunum yaptı. Sunum sonrasında ise ilgi kurum temsilcileri tarafından coğrafi işaret potansiyeli taşıyan, halihazırda başvurusu yapılan ve coğrafi işaret almış ürünler hakkında detaylı bir bilgilendirme gerçekleştirildi.

Gerze Halk Eğitimi Müdürü Nazım Aksu, Gerze Belediyesi Cittaslow Birimi Temsilcileri Cittaslow Proje Koordinatörü Zeynep Dilem Altunel ve Burak Caner Çağlayan’ın ilçemizi temsil ettiği toplantıda ürünlerin marka ve ticari değer kazanması amacıyla yurtiçi ve yurtdışı piyasada tanıtılmasına yönelik öneri ve talepler alındı.

Boyabat Çemberi, Ayancık Keten Bezi ve yaklaşık iki yüz senedir pişirilen nokul coğrafi işaret ve geleneksel ürün olarak Sinop’u Türkiye’de tanıtmaya devam ediyor. Gerze’den el sanatları ve yöresel lezzetler alanında sunulacak iki proje ile önümüzdeki günlerde patent başvurusu yapılması için çalışmalar sürüyor. Patent başvurusu yapılacak ürünler hakkında detaylı bilgiyi çok kısa bir zamanda gazetemiz aracılığıyla okurlarımıza sunacağız.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2018, 11:51
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER