23 Nisan Çocuk Festivali Start Aldı

Bu yıl 3.sü gerçekleştirilen uluslararası festivalde 5 ülkenin çocuklarını ağırlayacağız.

23 Nisan Çocuk Festivali Start Aldı

  Gerze Belediye Başkanlığınca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında iki yıldır gerçekleştirilen uluslararası çocuk şenliğinin bu yıl 3.sü düzenleniyor. Festival 19 Nisan Cuma günü saat:15.00 de Gerze Kültür ve Sanat Merkezindeki Belediye Konservatuarı Minikler Resim Sergisi açılışı ile start aldı. Açılışını Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın yaptığı ve açılış kurdelesini bir çocuğa kestirdiği sergiye katılanlar, minik yeteneklerin eserlerini beğeni ile izlediler.

  Gerze Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde Gürcistan ekibi tarafından saat:16.00 da sahnelenen çocuk oyununu minikler beğeni ile izlediler ve coşku ile alkışladılar.

  Birinci gün etkinliklerinin 3. ayağı olan sokak buluşması ve gösteriler bölümün gerçekleştirilmesi amacıyla yerli ve yabancı gösteri grupları saat: 18.00 den itibaren Hükümet Konağı önündeki alanda toplanmaya başladılar. Folklor ekipleri, animasyon grupları, palyaçolar ve diğer gösteri grupları alanı adeta şölen yerine çevirdiler. Saat:19.00’da geldiğinde yürüyüş düzenine geçen gruplar kortej yürüyüşünü gerçekleştirmek üzere tören alanından ayrılarak Taksim Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı güzergahını takip ederek gösterileri ile şehir turu attılar ve tekrar hükümet konağı önüne geldiler.

  Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra, tören Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın açış konuşması ile başladı. Konuklarına “Hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Belovacıklı, ”Festivali sadece ve sadece geleceğimizin teminatı çocuklarımız için yapıyoruz, her şenliğimize onurlandıran Gürcistan ve Azerbaycan grupları artık bizim akrabamız oldu. Gerze’nin farkını ilimize ve çevre ilçelere gösterelim, çocuklarımıza ve büyüklerimize iyi eğlenceler.”dedi. Yerli yabancı konuklardan oluşan folklor ve halk oyunları ekipleri, dans gösteri grupları, animasyon gösteri grupları, palyaçolar, Hacivat- Karagöz ile şarkıcı gruplarının birbirinden güzel sunumları ile çocuklarımıza ve velilerimize unutulmayacak bir gece yaşattıkları etkinlik ilerleyen saatlerde son buldu.



























































































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2013, 13:37
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER