2/B Arazilerinin Tapuları Verilmeye Başlandı

6292 sayılı yasa gereğince orman vasfını kaybetmiş arazilerin hak sahiplerine satışı ile ilgili ilk tapu törenle sahibine verildi.

2/B Arazilerinin Tapuları Verilmeye Başlandı

  Kaymakamlık Makamında 26 Haziran 2013 Çarşamba günü saat 15.00 de gerçekleştirilen tapu teslim törenine Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Mal Müdürü Zübeyde Şen, İçe Tapu Müdürü İhsan Sandıkçı, Tapu Müdür Yardımcısı Çetin Koçak, Defterdarlık Uzmanı Fatih Karaçıkay ve 2/B arazi tapusu sahibi Sabahattin Çakır katıldılar.

  Tapu teslim töreninde yaptığı konuşmada Kaymakam Metin Kubilay; “Türkiye’ de bir ilki başarmanın gururunu yaşıyoruz. Vatandaşımızın memnuniyeti bizin için her şeyin başında gelir. Bu durumda olan vatandaşlarımızın da taleplerini bekliyoruz. Müracaatları en kısa sürede neticelendirilecektir. Vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun, başından sonuna kadar sınırsız bir özveri ile çalışan Tapu Sicil ve Mal Müdürlüğü çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi. Kaymakam Metin Kubilay, tapu sahibi Sabahattin Çakır’a  “ailenize ve size hayırlı olsun diyorum” dilekleri ile tapusunu takdim etti. Törende bir konuşma yapan Mal Müdürü Zübeyde Şen; “ 2/B çalışmalarında 12 köyden 444 adet parselde 2/B çalışmaları yapıldı. Kullanıcısı olan ve satışa çıkarılan 422 parselden 207 tanesinin hak sahipleri tarafından başvuruları yapıldı. Şu an itibariyle Başsökü, Sorkun, Yaykıl ve Akgüney köylerinde 12 adet taşınmazın satışı gerçekleştirilmiştir. Müdürlüğümüze intikal eden işlemler sonuçlandırılarak gerçek hak sahiplerine tapuları verilmiştir. Mal Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucunda tapu müdürlüğümüze intikal eden işlemlerin tapuları hak sahiplerine tebliğ edildi.” dedi. Mal Müdürü Zübeyde Şen “ Milli Emlak Genel Müdürlüğünün duyurusuna istinaden satışa yönelik tebligatları Mayıs ayı itibari ile hak sahiplerine ulaştırdık. Mal Müdürlüğümüze satış bedeli yatırılmak suretiyle müracaat edilen 9 taşınmazın tapu işlemleri tamamlanmış olup, 3 taşınmazın ise çalışmaları devam ediyor, hak sahipleri Ağustos ayına kadar müracaat edebilirler. Kalite yönetim sistemleri çerçevesinde vatandaş odaklı hizmet verilmeye devam edilecektir.” dedi.












Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2013, 10:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
ismail cansever sariyer  ıstanbul
ismail cansever sariyer ıstanbul - 11 yıl Önce

sosyal devletın özelliği işte her devlet sosyal olabılmıştir belkım yanlız her sosyal devletin lıderı boyle bır ıcrahatı geliştırememış bu konuyu ben takrıben biryıl once duymustum mişafır gıtmiştım töngek sokağina tapular verılecek dıye işte kanıtı verılmeye baslamiş

banner381
SIRADAKİ HABER