31 Temmuz Son

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sinop İl Müdürü Zafer Ali ÜRKMEZ, vergi ve bazı alacakların yapılandırılmasıyla ilgili yasadan yararlanmak isteyen borçlular için müracaatların 31 Temmuz 2018 tarihinde sona ereceğini açıkladı.

31 Temmuz Son

         7143 sayılı Kanuna göre SGK’ya borcu olan İşveren, Sigortalı ve Hak Sahiplerine yeni bir fırsat daha sunuyor. Sinop Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü  tarafından yapılan açıklamada, yapılandırmadan kimlerin faydalanacağı, neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler verilirken, sigorta primi, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bunlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı alacakları; isteğe bağlı sigorta primleri ve topluluk sigortası primi ile gecikme cezası, 31 Mart 2018 tarihi önce bitirilmiş olan inşaatların asgari işçilikten dolayı çıkmış olan fark prim borçları, yine isteğe bağlı sigorta prim borçları, topluluk sigortası, üçüncü kişilerden kaynaklanan rücu alacakları da girdi.

          İdari Para Cezalarının yüzde 50’si ile gecikme cezaları ve zamlarının silindiğini de belirten Ürkmez “31 Mart 2018 tarihinden önce yapılan tespitlere ilişkin olup 18 Mayıs 2018 tarihi itibariyle ödenmemiş olan idari para cezası asıllarının yüzde 50'si ile 18 Mayıs.2018 tarihine kadar geçen süre için Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın, kanunda belirtilen süre ve şekilde ödenmesi hâlinde, idari para cezası asıllarının kalan yüzde 50'si ile idari para cezasına uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer'i alacakların tamamının tahsilinden vazgeçilecektir” dedi.

          Ürkmez, Cumhuriyet tarihinin en avantajlı yapılandırması için son başvuru tarihinin 31 Temmuz 2018 olduğunu ve en yakın Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüğüne başvuru yapılması gerektiğini ifade ederek “İşverenlerimiz ayrıca  başvurularını e-Sigorta yoluyla online ortamda yapabilmektedir. Yapılandırılan borçları 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitte ödenebilecek. Taksitler iki ayda bir ödenecektir. Yapılandırma hakkını kaybetmemek için vadeli ödeme seçeneğini tercih edenlerin birinci taksitini, peşin ödemeyi tercih edenlerinse peşin ödemelerini en geç 31 Ağustos 2018 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir” diye belirtti.

        Ayrıca işveren, sigortalı ve hak sahibi kişilerin başvuru işlemlerinin hafta sonu olan 28-29/07/2018 tarihlerinde de yapılabileceğini, İl Müdürlüğü ile Boyabat ve Ayancık Merkez Müdürlükleri tarafından gerekli hizmetin vatandaşlarımıza sunulacağını belirtti.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2018, 10:57

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER