5.Kermesini Düzenledi.

Muhtaç Talebeleri Koruma Derneği, 27 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 11.00’de Yakup Ağa Konağı’nda düzenlemiş olduğu kermesin açılışını gerçekleştirdi.

5.Kermesini Düzenledi.

Açılışa, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Özel Öğrenci Yurtları Sinop Temsilcisi Mehmet Bulat,  Muhtaç Talebeleri Koruma Derneği Başkanı Mehmet Ali Karagülle, Muhtaç Talebeleri Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Dursun, 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı İdris Öztürk ve dernek üyeleri katıldı.

Kermesin açılış konuşmasını Muhtaç Talebeleri Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Dursun yaptı. Ardından  söz alan Özel Öğrenci Yurtları Sinop Temsilcisi Mehmet Bulat, “ Derneğimiz daha çok kırsal kesimden gelen okuma kabiliyeti yüksek olan öğrencilere katkıda bulunulması bakımında önemli. Memleketimiz çok önemli bir süreçten geçiyor. Gençlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bayrağına, vatanına, milletine saygılı ve bu değerlere sahip çıkabilecek nitelikte binlerce genç yetişmesine ön ayak oluyoruz. Yavrularımıza sahip çıkmalıyız. Onlara vatanını, milletini kültürünü doğru bir şekilde öğretmeliyiz. Kermesin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, “Başkanımızın da konuşmasında belirttiği gibi memleketimiz önemli bir süreçten geçiyor. Bu tür derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının her zaman yanındayız. Hukukta bir ilke var: Masumiyet karinesi. Bugüne kadar bu derneğin hiç olumsuz bir duruma adı karışmadı. Herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”dedi.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, “ Bu işler aslında Devletimizin görevi, çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek, bakmak ve eğitmek. Devletimizin gücü yetmediği zaman onları alıp yetiştirmek, topluma karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti sevgisini gönüllerine kazandırmak bizlerin görevidir. Böyle olmadığında sapkınlıklar olduğunda başımıza her şey gelir. Ülkesini, vatanını, milletini seven topluma büyük kazanç sağlayacaktır.” dedi.

On gün boyunca 09.00-22.00 saatleri arasında açık kalacak olan kermese sağlanan katkı ile 110 öğrencinin ihtiyaçları giderilecek.

Haber: Özge İnce






















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2016, 12:37
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER