7 den 70 Yürüdüler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Gerze Belediyesi ilçemizde geleneksel hale gelen Cumhuriyet Yürüyüşünü gerçekleştirdi.

7 den 70 Yürüdüler

Saat 19’da ilçemiz Eski Cezaevi önünden Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı öncülüğünde başlayan yürüyüş Hükümet Konağı önünde sona ererken katılım oldukça yoğun oldu. “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz, Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganlarıyla ilerleyen kalabalık şanlı Türk Bayrağımızı göklerde dalgalandırırken hep bir ağızdan Andımızı seslendirdiler.

Hükümet Konağı önüne varan kortej sloganlarına devam ederken Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı saat 19 23 de bir konuşma gerçekleştirdi. Belovacıklı yaptığı konuşmada; “Ulu Önderimiz Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti bugün 95 yaşında. Vatanımızın bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin ve gazilerimizin kanlarıyla boyanan şanlı Türk Bayrağımızı her zaman yükseklerde dalgalandıracağız. Atatürk’ün bizlere emanet ettiği bu vatanı böldürmeyeceğiz. Atatürk’ün vatanı emanet ettiği gençlere güvenimiz sonsuz. Bu ülkeyi karanlıktan aydınlığa çıkaracak olanlar da, Atatürk ilke ve inkılaplarını yaşatacak olanlarda sizlersiniz. Bu günün anlam ve önemini çok iyi kavramalıyız. Bu vatan kolay kazanılmadı ve yıktırmaya da kimsenin gücü yetmez. Ben bu gün vesilesiyle başta Ulu Önderimiz Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize rahmetlerimi sunuyorum. Yaşasın CUMHURİYET.” dedi.

Gerçekleşen anlamlı yürüyüş bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından sona erdi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
cemaleddin
cemaleddin - 5 yıl Önce

o günkü süper güc ingilizlerin talebleri kabul edildikden sonra guya %10 da razi olma bayramidir. 29 ekim günü.
ne zaferi,roman gibi yakin tarih kitamiz. kahraman bir,gerisi sürümü?

banner381
SIRADAKİ HABER