90.Yılı Buruk Geçti.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 90.yıl dönümü olması nedeniyle Atatürk Anıtı önünde saat 10.00’da Liman Başkanlığı Çelengi sunuldu.

90.Yılı Buruk Geçti.

28 Haziran 2016 Salı akşamı İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Dış Hatlar Terminali'nin giriş kapısı ve otoparkta 3 ayrı patlama meydana gelmesi ve birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesi sebebi ile 1 Temmuz 2016 saat 17.30’da Gerze İskelesi’nde kutlanması planlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı iptal edildi.

1 Temmuz 1926 da kabul edilen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Gerze Liman Başkanlığı’nın Atatürk Anıtı önüne çelenk koyması ile başladı. Ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Çaka Bey, Umur Bey, Turgut Reis, Hızır Hayrettin Paşa, Kılıç Ali Paşa, Salih Reis, Piyale Paşa, Cezayirli Gazi Hasan Paşa, Piri Reis, Seydi Ali Reis,denizde havada ve karada vatan yolunda can vermiş gelmiş geçmiş nice şehitlerimiz adına, Havalanında daha yeni şehit verdiğimiz sivil vatandaşlarımız adına bir dakikalık saygı duruşu ile devam eden tören İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile sona erdi.




















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 10:35
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER