91. Yılı Kutlandı

Atatürk Anıtı önünde başlayan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 91. yılı iskeledeki etkinliklerle devam etti.

91. Yılı Kutlandı

Törene Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, Liman Başkanı Engin Kirpitci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman, Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü ve Yelken Kulübü Başkanı Metin Çalmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler, 1 Temmuz Cumartesi günü saat 17 30 da İskelede 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Deniz Şehitleri için denize çelenk bırakma töreni yapılmasının ardından Gerze Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği programı öğretim görevlisi M. Özkan Keleş, ''Denizci Millet Denizci Ülke'' konulu sunum gerçekleştirdi.

Ardından Gerze Liman Başkanı Engin Kirpitci, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Denizciliği Türk'ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve bunu kısa zamanda başarmalıyız' veciz sözüyle belirlenen denizcilik politikamızın ilk adımı olan Türk denizciliğinin temel taşı ve anayasası niteliğindeki Kabotaj ve Denizcilik Bayramının 91. yıl dönümü planlanan hedefleri aşan bir ticaret filosuna sahip olmanın verdiği gurur ve coşkuyla kutlamaktan mutluluk duymaktayız. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak Dünya'da ki beyaz listede yerimizi korumak, denizciliği geliştirmek ve ülkemiz insanına sevdirmek için bir çok çalışma yapılmış olup hali hazırda bu çalışmalara devam edilmektedir. Son zamanlarda Türk sahipli yabancı bayraklı teknelerin Türk Bayrağı'na geçişiyle ilgili çalışmalar tamamlanmış hedeflenen 6 Bin teknenin 3 Bin 700 adedi 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle Türk Bayrağı'na geçmiştir. Deniz, bilgeliktir, cömertliktir ve karşılıksız dostluktur. Bu dost hiç gücenmeden insanı sırtında uzak ufuklara taşır. Hiç itiraz etmez, evinin sofrası daima açıktır. Mutfağının zenginliklerini dostlarına sunar. Aynı zamanda ketum bir sırdaş ve arkadaştır. Kendini kirleten insanı bile yeri gelir o yıkar ve temizler. Bu özellikleri bağrında taşıyan bizim mavi vatanımızdır.” dedi. Kirpitci konuşmasının ardından bayramın kutlanmasında maddi ve manevi destek veren Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'ya ve etkinliklerde görev alan herkese teşekkür ederek tüm denizciler ile birlikte Gerzelilerin Denizcilik ve Kabotaj bayramını kutlamasının ardından her yıl liman başkanlığı tarafından düzenlenen yüzme, motorlu ve kürekli tekne yarışları, denizden tabak çıkarma yarışı ve yağlı direkten bayrak alma yarışları yapıldı.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2017, 11:12

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER