ADD Gerze’de bir araya geldi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Sinop İli Eşgüdüm toplantısı Gerze’de yapıldı.

ADD Gerze’de bir araya geldi.
Her ay Sinop’un değişik bir ilçesinde yapılan ADD Sinop İl Eşgüdüm toplantısı 27 Şubat Pazar günü saat 13.30’da Gerze’de yapıldı.
Toplantıya Sinop merkez, Ayancık, Boyabat ve Gerze ADD yöneticileri ve üyeleri katıldı. Toplantıya İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlandı.
Ev sahibi olarak ilk sözü alan ADD Gerze Şubesi Başkanı Mevlüt Gümüş, katılımcılara hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti.
“Atatürk Ulusçuluğu laik bir temelde akla ve bilme dayanır. Öncelikle bağımsız bir ülkede yaşayan fertlerin eşit ve özgür olmasını hedef alır. Bizim en önemli görevimiz Atatürk ilke ve devrimlerine, laik cumhuriyete sahip çıkmaktır. Bu konuda hepimize önemli görevler düşüyor. Bu ülke hepimizindir. Yasal çerçevede olmak şartıyla toplumu bilinçlendirmek, onlara Atatürk’ü anlatmak da en önemli görevimizdir. Dışarıdan ve içeriden bu ülkeyi yıkmaya, bölmeye çalışanların önüne durmalıyız.” dedi.
Daha sonra sözü alan İl Eşgüdüm Başkanı Yalçın Oğuz; katılımcıları selamladıktan sonra “Bir önceki Boyabat’ta yapılan toplantıda aldığımız kararları mümkün olduğunca uyguladık. Şu anda kadın kolları ve gençlik örgütümüzü kurduk. Atatürk’ün kurduğu demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti için mücadelemiz sürecektir. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti en tehlikeli zamanı geçiriyor. İleri değil, tam aksi ortaçağ zihniyetine doğru yönlenmiş durumda. Bunu artık açık açık yapıyorlar. 12 Eylül referandumunda bazı solcuları ve ülkücüleri de kandırarak önlerindeki kaleleri yıkarak kendi kalelerini kurdular. Dün katıldığım bir toplantıda bazılarının hala aynı aymazlığın içinde olduğunu üzülerek gördüm. Yargıyı ele geçirdiler. Odatv ve Ahmet Hakan’a yapılanlar ortada. Yaratılan bu korku imparatorluğu dahil her türlü taktiği deniyorlar. Orduyu sindirdiler. ADD şeriata diktaya karşı olduğu kadar darbeye de karşıdır. Türkiye şu anda kurtuluş savaşı öncesi Osmanlı dönemine benzer durumdadır. Birlik ve beraberlik içinde bu günleri de aşacağız.” dedi.
Biz Atatürk’ün siyasal örgütüyüz diye söze başlayan ADD genel sekreter yardımcısı Cihan Sancak, Türkiye’nin en büyük örgütlü kurumuyuz dedi. “Bizim düşüncemizi destekleyen her partinin yanındayız. Yargının bağımsızlığını kaybettiği, basına baskıların arttığı şu ortamda cumhuriyet ilkelerini korumaya devam edeceğiz. Şu anki basının %80’i mütareke basını gibi davranıyor. Ama bu insanlar 8-12 yaşlarında bir sayfalık metni halka duyurmak için işgalciler tarafından öldürülen çocukları unutmasın. Basının ve yargının özgür olmadığı bir yerde özgürlükten bahsedilemez. İnsanlarımızı yönlendirmeye çalışan tarikat liderlerinden hiçbirisi Müslüman bir ülkede yaşamıyor. Onlar Almanya’ya ya da Amerika’ya yerleşmişler. Hiç kimse kapısında boşuna adam beslemez. Emperyalistlerin oyunu yerli işbirlikçilerle yürüyor. Gerçekleşmesi istenen Anadolu İslam Cumhuriyeti Projesidir. Bunun için yurtdışından CD’ler bile dağıtıldı. Saldırılar sadece bugünümüze değil yarınlarımızadır. Ama bizim için mücadele esastır. 13 Haziran yeni bir başlangıç olacak.” dedi.
Sinop ADD Kadın Kolları Başkanının yaptığı konuşmadan sonra soru-cevaplardan oluşan sohbet bölümüne geçildi.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER