Ahşap Sardı Dört Bir Yanımızı.

Cittaslow değişim süreci devam ediyor.

Ahşap Sardı Dört Bir Yanımızı.

17 Nisan 2017 tarihinde Gerze Belediyesi ve İŞKUR tarafından ortaklaşa açılan Gerze Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya İç Mekan Tasarım Atölyesinde gerçekleşen Ahşap Oymacılığı kursa sona erdi.
Bu kurs kapsamında eğitim alan kursiyerlerimiz hem öğrendiler hem de İlçemizde bulunan parkların ahşap tabelalarını tasarlayıp ürün haline getirdiler. Gerze Belediyesi’nin kurum tabelalarını yapan kursiyerler yeterli sayıda uygulama fırsatı bulduklarından ahşap oymacılığı konusunda yeterince deneyim sahibi oldular. Kursiyerler bundan sonraki süreçte Gerze’de bulunan işyerlerinin ahşap tabela ihtiyacını karşılayabileceklerini belirttiler.
Daha önceki haberlerimizde de bahsettiğimiz üzere Gerze Belediyesi Meclis Kararıyla İşyerlerine Ahşap Tabela yapımında reklam vergisini %50 indirimli almaktadır.
Belediye Başkanımız Sayın Osman BELOVACIKLI yaptığı açıklamada; “Gerze Belediyesi uluslararası Cittaslow üyeliği başvuruları aşamasında Belediye Meclisince görüntü kirliliğinin önlenmesi ve kent esnafının bu uygulamaya destek vermesi amacıyla 2016 yılında ahşap tabelaların yaygınlaştırılması için reklam vergisi indirimine gitmek gibi önemli kararlara tüm meclis üyeleriyle beraber imza atmıştı. Ancak İlçemiz bünyesinde ahşap oymacılık sanatının geliştirilmemiş olması ve ileriye dönük bu ihtiyacın karşılanabilmesi için kurs arayışı içerisine girilmiş ve bu noktada Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya İç Mekan Tasarımı Atölyesinin değerli öğretmenleri bu kursu açarak İlçe gençlerine bu kıymetli sanatı öğretebileceklerini beyan etmişlerdir. Bu noktada Belediyemiz İŞKUR ile ortaklaşa bir proje oluşturarak değerli okulumuzun ve çok değerli gönülden çalışan kursiyerleri İlçemizin görüntü kirliliğinin önlenmesinin yanı sıra, gençlerimize yeni iş olanağı kazandırmak ve aynı zamanda ülkemiz genelinde her geçen gün yok olan ahşap oymacılığı sanatını gün yüzüne çıkartmaktadır.” Dedi. BELOVACIKLI sözlerinin devamında ise ; “Bize bu imkanı tanıyan başta İŞKUR , sonra çok değerli Meslek Okulu öğretmenlerimize ve son olarak da özveriyle çalışan kursiyerlerimize teşekkür ederim.” İfadelerine yer verdi.
Bu kursumuzda yapılan tüm ürünler İlçemiz genelinde bulunan kurumumuza ait tüm hizmet binalarını, belediye iç ve dış mezarlık isim tabelalarını ve tanıtıcı levhaları ile birlikte tüm park alanlarını kapsamaktadır. Yapılan bu çalışma ile tüm esnaf ve kamu kurumlarımızın da bu projeyi desteklemesini temenni etmekte olduğumuzu bildirir, Belediye Başkanlığı olarak verdiğimiz vergi indiriminden tüm esnaflarımızın yararlanarak daha güzel ve şık bir Gerze yaratma hedefimizde bize destek olacaklarına inandığımızı saygıyla belirtiriz.


Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER