Akkaş “Projeler Tamam" Dedi

Gerze İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özbay Akkaş “2016 yılı Genç Çiftçi Projelerinin tamamlandı” dedi.

Akkaş “Projeler Tamam"  Dedi

Akkaş;

2016 YILI GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİNİN  YATIRIMLARI TAMAMLANDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca 2016 yılı itibariyle uygulamaya konulan "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı" kapsamında;

   1-      Arıcılık ve Seracılık konularında destekleme almaya hak kazanan genç çiftçilerimizin projeleri tamamlanmıştır. Projeler kapsamında 3 adet arıcılık ve 3 adet seracılık projesi için toplam 180.000,00 (Yüz Seksen Bin TL) Hibe Ödemesi gerçekleştirilmiştir.

   2-      Büyükbaş hayvancılık konusunda 8 çiftçimize toplam 48 adet clavel ırkı düvenin dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

   3-      Son olarak küçükbaş hayvancılık konusunda Yamacık Köyünden 2 çiftçimize toplam 80 adet merinos ırkı koyun dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

            2016 yılında Genç Çiftçi Projelerini Desteklemeleri kapsamında İlçemiz genelinde 1500 m2 örtü altı üretim tesisi(sera), 120 adet arılı kovan ve gerekli bütün arıcılık malzemeleri, 48 adet büyükbaş besi danası ve 80 adet küçükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirilmiştir. 

            Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı 2017 yılında da devam edecektir. 2017 yılı uygulama tebliği yayımlandıktan sonra müracaatların kabulü İlçe Müdürlüğümüzce yapılacaktır.   Programa müracaat etmek isteyen genç çiftçilerimiz ayrıntılı bilgi almak üzere Gerze İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile irtibata geçebilirler.

            Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 Özbay AKKAŞ

İlçe Müdür V.



Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2017, 09:59

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER