Arıcılar Kuru’nun Çiftliğinde

Ayancık Kaymakamı Çağlayan Kaya ile Ayancık arıcıları ve Samsun Yakakent arıcıları Prof. Dr. Emin Kur’unun çiftliğini ziyaret etti.

Arıcılar Kuru’nun Çiftliğinde

Geçtiğimiz yıllarda baba evi olan ilçemiz Çırnık Köyünde organik ürün ve ana arı yetiştirmeye başlayan Prof. Dr. Emin Kuru’yu Ayancık Kaymakamı Çağlayan Kaya, Ayancık arıcıları ve Samsun Yakakent arıcıları ziyaret ederek ana arı hakkında bilgi aldılar.

Misafirlerini ağırlayan Prof. Dr. Emin Kuru çay sohbetinde ana arı hakkında bilgi verdi. Kuru; “Ana arı satışlarımız her geçen gün artarak devam etmektedir. Geçtiğimiz yıl yetiştirdiğimiz ana arıdan satın alan arıcılar çok memnun kaldılar, hatta aynı arıcılar bu yıl 75 ana arı alarak kovanlarını güçlendirdiler. Arıcılıkla uğraşanlar mümkünse her yıl ana arılarını değiştirmelidir. Her yıl değiştirmeseler de iyi verim almaları için iki yılda bir mutlaka değiştirmelidirler yoksa arı kovanları kendiliğinden söner. Islah edilmiş ana arı bilinçli arıcılığın olmazsa olmazıdır.

25 bin kişiyi kapsayan Dünya arı dostlar gurubuna merhaba diyor, çiftliğimde 9 Eylül 2018 tarihinde kendi yetiştirdiğim tam organik ürünlerden yemekli paylaşım toplantısı planladık. Arı dünyasının duayeni. Prof. Dr. Aslı Özkırım Hanımefendi’nin de katılacağı toplantıda arıcılık ilgili bilgi paylaşımının yanı sıra sezon sonu değerlendirmesi yapılacak.

İlkini gerçekleştireceğim bu toplantıya tüm arı dostları davetlidir. Özel mesajımdan katılma müracaatı yapılabilir.

Çiftliğimi onurlandıran başata Ayancık Kaymakamı Çağlayan Kaya’ya ve arıcı dostlara teşekkür ediyorum.” dedi.

ARI BİTERSE HAYAT BİTER

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2018, 11:13

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER