Asider‘den Dev Adım

Asider‘den Dev Adım MERKEZİ Almanya‘nın İserlohn kentinde olan Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşama Derneği‘nin (ASİDER), yönetim kurulu ve delegelerin katıldığı toplantı ile Avrupa genelinde bölge başkanlıkları kurulmasına karar verdi ve 12 bölge başkanını belirledi.

Asider‘den Dev Adım

Almanya‘nın İserlohn kentinde DİTİB bağlı Merkez Cami‘nin yapılan ve ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Erdal Altuntaş, Yüksel Erdem,  Genel Sekreter Birol Üstün“ün hazır bulunduğu toplantıya ASİDER’in eski başkanlarından Cemil Akkurt, İlhami Dİnçel, UETD Yönetim Kurulu Üyesi Sahra Şahin, ASİAD Başkanı Aslan Açıkgöz, ASİCEN Başkanı Ruşen Özdemir, İserlohn DİTİB Merkez Camisi Başkanı Doğan, Gelsenkirchen Mescid-i Aksa DİTİB Cami Dernek Başkanı Cesur Özkaya da katıldı. Toplantı da ASİDER yönetim kurulunun hayata geçirmek istediği bölge başkanlığı sistemi masaya yatırıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, “ASİDER’in tüm Avrupa‘da örgütlenen tek yöresel dernek olduğunu altını çizerek şunları söyledi: “20 yıl önce temelleri atılan ASİDER tek merkezden yönetildi. Avrupa‘nın her köşesinde üyesi olan ASİDER‘in tek bir merkezden yönetilmesi oldukça zor. Yıllar boyu üyelerimizin seçtiği delegelerimiz, büyük özveri ile çalışan tüm yönetim kurulu üyeleri bunun zorluğunu çekti. Hala çekmekteyiz.  Bu sebepten derneğimiz daha aktiv verimli hale getirmek için bölge başkanlıklarının oluşturmak kaçınılmazdı. Yönetime geldiğimizde beri bu konu üzerinde çalıştı. Bugün bunu hayata geçirmek istiyoruz ve burada ilk olarak bölge başkanlarımızı belirleyeceğiz.”

AVRUPA‘DA 150 BİN SİNOPLU YAŞIYOR

Avrupa‘da 150 bin Sinoplu’nun yaşadığının altını çizen ASİDER Başkanı ÇALIŞKAN, “Kuruluşumuzdan beri ASİDER‘in önceliliği hep eğitim oldu. Dernek olarak Türk eğitim tarihinde bir ilke imza atarak Sinop‘umuza 2080 öğrencilik Eğitim Fakültesi yaptırdık. Üniversite öğrencilerimize burs verdik vermeye devam ediyoruz. Bundan sonra en büyük hedefimiz yetişmiş insanlarımızı hak ettikleri yerlere taşımak olacaktı. Sinop için Sinoplular için bu olmazsa olmazımız olacak.“ diye konuştu.

Yapılan istişare sonucunda “Bölge başkanlıkları” adı altında Avrupa”nın  bütün büyük şehirlerinde şubeleşme yoluna gidileceğini açıklayan Başkan Çalışkan “ Bölgelerde yeni bir yapılanma yaparak bölgesel çalışmalara daha çok ağırlık vereceğiz. Daha çok büyümek için şubeleşmek şart” dedi. Toplantıda ASİDER Bülteni’nin yeni sayısını da 2016 yılında çıkarma kararı alan ASİDER yönetimi, “Böylece yaptığımız faaliyetleri, üyelerimiz bu dergiden takip edebileceklerdir” dediler.

TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİ

Konuşma ve değerlendirmelerden sonra ASİDER’in Türkiye temsilciliğine Aslan Açıkgöz,  Mevlüt Aydın ve Hüseyin Usta e seçilirdiler.

BÖLGE BAŞKANLARI

 Bölge başkanlıklarına ise geçici olarak şu isimler seçildi:

Hüseyin Usta (Hamburg, Lübeck, Kiel)

Ercan Kalafat (Bremen ve çevresi)

Şirvan Ünal (Münster, Detmold, Bilefeld ve çevresi)

Salim Gökkaya (Mannheim ve çevresi)

Nurettin Demirbaş (Frankfurt ve çevresi)

Ümit Demircan (Düsseldorf, Oberhausen ve çevresi)

Cesur Özkaya (Gelsenkirchen ve çevresi)

Barış Açıkgöz (Dortmund ve çevresi)

Behlül Karahan (Kassel ve çevresi)

Fehme Ekşi (İserlohn ve çevresi)

Fehmi Demir (Krefeld ve çevresi)

Şaban Turhal (Münih ve çevresi)

Berlin, Köln, Stuttgart, Duisburg, Köln gibi şehirlerin temsilcilerinin ise sonraki günlerde belirleneceği bildirilirken, bölgelerde yapılacak toplantılar neticesinde asıl temsil heyetinin netleşecek.

 
























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2015, 15:51

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER