Aşırı Hızla Araç Kullanmaya Hayır

Kurban Bayramı tatili öncesi alınacak trafik tedbirleri ile ilgili Gerze Bölge Trafik İstasyon Amirliği uyarılarda bulundu.

Aşırı Hızla Araç Kullanmaya Hayır

  11 Ekim 2013 Cuma günü Kurban Bayramı tatili öncesi alınacak trafik tedbirleri ile ilgili Gerze Bölge Trafik İstasyon Amirliği Ekipleri tarafından yapılan uygulamada hız kurallarına uymayı alışkanlık haline getirmek ve meydana gelen trafik kazalarını azaltmak amacıyla, “Hayatta kalmak için hız tutkunuzdan vazgeçin” sloganıyla trafik kontrolü gerçekleşti.

  Bu uygulamanın amacı, araç kullanan ve yolcu olarak araçta bulunan kişilerin hız kurallarına uyma alışkanlığını sağlamak. Hız kurallarına uymanın önemini her bir fert tarafından anlaşılmasını sağlamak. Kazalarda hız kurallarına uymamaktan kaynaklanan can kaybını en aza indirmek. Hız kurallarına uymanın trafik görevlisinden ya da cezadan korkulduğu için değil kendi can güvenliğiniz için olduğunun önemi anlatmak hedeflendi.
 Yine Gerze Bölge Trafik İstasyon Amirliği Ekipleri hız limitlerine uyulması halinde kazaların % 35-40 oranında azalacağı belirtilerek “Emniyet kemeri sizi hayata bağlar” ve “Sinop emniyet kemeri takıyor” sloganlarıyla emniyet kemeri ile ilgili broşürleri sürücülere dağıtıldı ve emniyet kemerinin herkes tarafından kullanılması durumunda kazalardaki ölümlerin %50 azalacağını belirttiler.




















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2013, 10:45
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER