Ata’mızı Andık

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Kutladık

Ata’mızı Andık
HABERİN GALERİSİ
19 Mayıs 2015

19 Mayıs 2015

  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından 16 Mayıs 1919 da İstanbul’dan başlayan zorlu yolculuğun sonunda, 19 Mayıs 1919 Mayıs’ta Samsun’da yakılan özgürlük meşalesinin yurt sathına dalga dalga yayılarak,  yurdumuzu bölmek ve parçalamak isteyen emperyalist güçleri “geldikleri gibi gönderdiğimiz ”Ulusal Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlanmasına dek süren ve Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği bayramın 96. yılını kutladık.

Atatürk Anıtı önünde yapılan ilk törene, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sümeyye Çalmaz, Siyası Parti Temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, öğrenciler katıldılar.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtına konulmasından sonra, Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ve bu esnada şanlı bayrağımızın göndere çekilmesinin ardından Atatürk Anıtı önündeki çelenk sunma töreni sona erdi.

Protokol ve öğrencilerin saat: 10.25’de Liman mevkii festival alanındaki yerlerinin almalarından sonra programın ikinci bölümünün gerçekleştirilmesine geçildi. Burada yapılan törende ilk olarak, saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşımız törene katılanlarca coşku ile okundu, bayrağımız göndere çekildi.

Festival alanındaki tören, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Müdür V. Aslıhan Özcan, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sümeyya Çalmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz Siyası Parti Temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlarının katılımı ile başladı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımız göndere çekildi. Kaymakam, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanının halkın ve öğrencilerinin bayramlarını kutlamalarından sonra programa geçildi.

Halk Oyunları gösteriminin ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sümeyya Çalmaz günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Program çerçevesinde sunulan, halk oyunları, halk dansları ve taekwondo gösterileri, günün anlamına dair okunan şiirler törene katılanlarca büyük bir ilgi ile izlendi ve bol bol alkış aldı.

Tören Gençlik Haftası nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce tertiplenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü tarafından verilmesinden sonra, Grup Kültür’ün müzik dinletisi ile sona erdi.
Fotoğraflar İçin Tıklayın

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2015, 14:23

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER