Ata’mızın Doğum Günü ve Gençliğin Bayramı Kutlanıyor

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çelenk töreni ile başladı.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, 16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan başlayan ve 19 Mayıs 1919’da Samsun’da  Anadolu halkı ile birlikte yaktıkları özgürlük meşalesinin, dalga dalga yayılarak Ulusal Kurtuluş Savaşı zaferi ve Cumhuriyet rejimi ile kucaklaşmamıza kadar süren tarihsel bir sürecidir 19 Mayıs. Türk Milleti ve bu toprağın insanları için anlamı çok büyüktür.  Resmi olarak ilk kez 19 Mayıs 1938 yılında kutlanan bu büyük bayramı ulus olarak bir kez daha hep birlikte kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Atatürk Anıtı önündeki çelenk koyma törenine Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Müdürü Şenol Yapıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Atatürk Meydanındaki tören Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtına koyulması ardından yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından sona erdi.

Çelenk koyma töreninden sonra saat:10.30’da Festival alanında gerçekleşen  tören kutlamalarına Kaymakam Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Müdürü Şenol Yapıcı, Gençlik Spor Müdürü İsmail Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, siyasi parti temsilcileri öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, protokol halkın ve gençlerin bayramlarını kutladı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürünün günün anlamını belirten konuşmasından sonra, gençliğin duyguları bir öğrenci tarafından dile getirildi.

Sinop Güzel Sanatlar Lisesinin  Bando gösterileri ile başlayan kutlamalar, judo gösterileri, teakwondo-güreş gösterileri, şiir sunumu ile devam etti.

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, protokolün Gençlik Haftası nedeniyle tertiplenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini takdim etmesinden sonra sona erdi.

Fotoğraflar İçin Tıklayın

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2016, 13:56

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER