Ayancık HES Projesi İptal Edildi

Sinop Valiliği “ÇED Raporu gerekli değildir.” demişti.

Ayancık HES Projesi İptal Edildi

Sinop’un Ayancık ilçesinde Ulusoy Holding İlk Elektrik Enerji Üretim Sanayi A.Ş tarafından yapılan ‘Ayancık HES Projesi’ Danıştay’ın nihai kararı ile İptal edildi.

Şehir içi HES’in ilk örneği olan Ayancık HES projesi için 2011 yılında açılan davada Samsun 1. idare mahkemesinin vermiş olduğu yürütmenin durdurulması ve projenin iptali kararı Danıştay tarafından onanarak karar kesinleşti.

Projenin iptalin Danıştay tarafından onandığını kamuoyuna duyuran ve açıklama yapan Ayancık Çevre Koruma Derneği Başkanı Mukaddem Sarısoy, “Davanın açıldığı tarihten günümüze kadar vermiş olduğu hukuk mücadelesi ve emeğinden dolayı Avukatımız Alp Tekin Ocak’a, Samsun 1. idare mahkemesine dava açan 51 arkadaşımıza ,sürekli dava sürecini takip eden maddi ve manevi destek veren Ercüment Sarısoy ve Rahmi Taşçı’ya Desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen çevre dostlarına ve Ayancık Çevre koruma Derneği üyelerine çok teşekkür ederiz” dedi.

Proje için Sinop Valiliğince verilen “ÇED gerekli değildir” kararının iptali ve yürütmenin durdurulması için 51 Ayancıklı çevreci ile birlikte Samsun 1. İdare mahkemesine açılan dava sonucunda 13.11.2012 tarihinde mahkemenin vermiş olduğu projenin iptali ve yürütmenin durdurulması kararı gereği Ayancık HES santral binasında 10.07.2013 tarihinden itibaren faaliyetin durdurması için mühürleme yapılmıştı.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2017, 09:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
BarokTurk
BarokTurk - 6 yıl Önce

çok geç doğa tahrip edildikten sonra neye yarar adalet çok geç geldi bu hep böyle oluyor

banner381
SIRADAKİ HABER