Aydilek’den Çanakkale Zaferi Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Gerze İlçe Başkanı Ercan Aydilek 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Aydilek’den Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Aydilek yayınladığı mesajında;

Türk Savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin bir yıldönümünü daha kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü'nün onurunu yaşadığımızı ifade eden Aydilek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş vizesinin alındığı Çanakkale Savaşları; aziz şehitlerimizin anılması ve Çanakkale Zaferi’nin gelecek nesillere aktarılması açısından önemlidir.

Vatanı ve geleceği için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk Milleti, tarih boyunca gurur kaynağı olan büyük zaferlere imza atarak canı pahasına verdiği mücadelesiyle başka milletlere de emsal olmuştur.

Şehit ve gazilerin hiçbir değerle ölçülemeyecek fedakârlıklarının, milletin bu topraklarda hür yaşamasını sağlayarak adeta imkânsızın başarıldığı Çanakkale Deniz Zaferi, aziz milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla yazdığı bir destandır. Çanakkale Zaferi sonuçları itibarıyla, dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktasıdır. Bizlerin de bugün onların o günkü vermiş olduğu mücadeleye sahip çıkmak için yapmamız gerekenler var. Bunlar arasında da en önemlisi Türk toplumunu en gelişmiş seviyeye getirebilmek, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine hep birlikte bu ülkeyi taşımaktır. O gün Çanakkale Savaşı'nda milletçe nasıl kenetlenmişsek, bugün de milletçe kenetlenmemiz gerekmektedir.

Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, bu mücadeleye iştirak eden Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk ulusunu ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhları şad olsun diyorum" dedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2018, 15:53

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER