Balık Kafesleri Haber Gazetesinde

“Sinop’ta Balık Kafesleri Mahkemelik” başlığıyla basın açıklaması yayınlandı.

Balık Kafesleri Haber Gazetesinde

Sinop'un Gerze İlçesi açıklarına kurulan balık kafesleri işletilmeye başlandı. İlk etapta 8 kafesle üretime başlayan kafeslere gemiyle yemleme yapılıyor. Son durum hakkında konuşan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, konuyla alakalı dava açtıklarını ifade etti. Karadeniz’de yapılan işin yasadışı ve gayriahlaki olduğunu dile getiren Başkan Belovacıklı, bu konuda mücadelelerinin süreceğini kaydetti.

NEMALANIYORLAR

İlgili işletmelerin Valilikten aldıkları ‘ÇED gerekli değildir’ yazısının yasal olmadığını ifade eden Başkan Belovacıklı, “Ayrıca ruhsatları da yok, kimden güç alıp, nasıl böyle bir şey yapıyorlar kimse anlamış değil. Tarım il müdürlükleri, ne hikmetse bu işe sıcak bakıyor. Sıcak bakmasının sebebi de bence; bunlardan nemalanıyorlar. Başka bir izahı yok. Çünkü balık havuzları, yasal anlamda zaten yasak artık. Ege ve Akdeniz’de bu balık havuzları mahkeme kararlarıyla söktürüldü, biz de Samsun İdare Mahkemesi’nde dava açtık. Sinop Belediyesi de konuya müdahil oldu, şu anda davamız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

DENİZİ YOK EDECEKLER

Geçen hafta Samsun İdare Mahkemesi’nin, Sinop Valiliği’ne yazı yazdığını ve ‘ÇED gerekli değildir’ yazısının nedenini sorduğunu belirten Başkan Belovacıklı, Valilikten gelecek cevabı beklediklerini dile getirdi. Karadeniz’de yapılan işin yasa dışı ve gayriahlaki olduğunu kaydeden Belovacıklı, denizin yok edileceğini öne sürdü.
Belovacıklı, “Çünkü 2 milyon metrekare bir alan söz konusu, bu alana balık havuzları kurulduğu zaman balıkların göç yolları tamamen bitecek, denizin oksijeni bitecek. Ayrıca sahillerimiz mahvolacak. Yakakent tarafına kurulan balık havuzları vardı, bu bölgelerde denize giren insanlar mantar olmuştu. Hem doğal yaşamı öldürüyor hem de insan sağlığına zarar veriyor. Türk devleti, şu anda bindiği dalı kesiyor, 3-5 kişi para kazanacak diye böyle bir şey yapılmaz. Bizim mücadelemiz sürecek” şeklinde konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL

//www.habergazetesi.com.tr/haber/5060168/sinopta-balik-kafesaleri-mahkemelik

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER