Başbakandan İsteyelim

Prof. Dr. Emin Kuru “değerli hemşerilerim Sinop’un eksiklerini 3 Mart Cuma günü dile getirelim” dedi.

Başbakandan İsteyelim

Daha öncede yapmış olduğu köypander projesiyle dikkatleri üzerine çeken ve Sinoplu İş Adamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Kuru Başbakan’ın Sinop ziyareti öncesinde memleketimiz için çok önemli bir çağrıda bulundu. Sinop’un köylerinin işsizlik ve geçim sıkıntısı sebebiyle boşaldığına dikkat çeken Prof. Dr. Emin Kuru, Başbakan’ın Sinop ziyareti öncesinde kamuoyu aracılığı ile Başbakan Binali Yıldırım’a seslenerek “Sinop’un İpard kapsamına alınmasını istedi. Üretmeyen toplumun helak olacağını söyleyen Prof. Dr. Emin Kuru, Türkiye’de 25 ilin İpar kapsamında tarımsal destek grubuna alındığını hatırlatarak Sinoplu üreticilerin de tarımsal hibe kapsamından yararlandırılmasının Sinop çiftçisine ve Sinop ekonomisine büyük bir katkı sunacağını kaydetti.

Sinop’un kanayan yarası olan trafik konusuna da değinen Prof. Dr. Emin Kuru, Sinop’un yoğun trafiğini çözecek olan Zeytinlikten gelip Kuruçeşme sokağın arkasından hükümetin önüne ulaşan yolun istimlak çalışmalarını Sinop Belediyesinin bitirdiğini belirterek 4.2 Bin TL kamulaştırma bedelinin devlet tarafından karşılanması ve Sinop’un trafik sorununun büyük ölçüde çözüleceği bu konuda da Sinoplular olarak Sayın Başbakan Binali Yıldırım’dan destek beklediklerini kaydetti. Prof. Dr. Emin Kuru Bu konunun Sayın Başbakana iletildiğinde meseleye duyarsız kalmayacağına inandığını belirtti. Sinop trafik sorununu 40 yıldır Sinop’un kanayan yarası olan ve açılamayan bu yol ile ilgili yıllarca vatandaşın 18 uygulamasına takılarak sorunun çözülemediğini hatırlatan Prof. Dr. Emin Kuru “Sinop bizim hepimizin. Gelin iktidarı muhalefeti, muhtarı sivil toplum örgütleri bir araya gelelim ve bu iki konunun çözümü için Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım hazır Sinop’a gelmişken bu sorunları çözelim.” Diyerek Sinop kamuoyuna çağrı yaptı.

Bir Sinoplu olarak Sinop’a ve Sinop’un sorunlarına her zaman duyarlı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Emin Kuru tüm kamuoyunu da Sinop’a ve Sinop’un sorunlarına duyarlı olmaya davet etti.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2017, 15:47

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER