Başkan 2017’yi Değerlendirdi

İlçemizde gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan projeler üzerine bilgi edindik.

Başkan 2017’yi Değerlendirdi

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ‘dan 2017 senesinde Gerze’de gerçekleştirilen önemli projeler ve 2018 programına alınan çalışmalar ile ilgili detaylı bilgi edindik. İlçemiz için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade eden Belovacıklı, doğalgazın verilmesinden iş merkezi inşaatına kadar birçok konuda gazetemize konuştu.

2018 Bütçesi 27 000 000 TL

Gerze Belediyesi olarak 2017 senesinde çeşitli projeleri hayata geçirdik ve yeni projeler için de gerekli adımları attık. 2017’de gerçekleştirdiğimiz projelerin sayısı oldukça fazla fakat herkesin yakından takip ettiği konular üzerine konuşmak istiyorum. Öncelikle Gerze Belediyesi’nin vatandaşlarımıza daha iyi hizmet etmek için her sene artan bütçe tasarısından başlayalım. Belediyemizin bütçesi nüfus, personel sayısı ve hizmetlerde artış olması dolayısıyla 2017’de 18 000 000 kadar iken 2018 için 27 000 000 olarak belirlendi.

Açılış İçin Son Hazırlıklar Yapılıyor

Yapımına 2016 yılında başladığımız Yaşlılar evinin iç teşrifat malzemelerinin alımı için hazırlıklar devam ediyor.Ayrıca yaklaşık bir sene önce Erfelekli İş Adamı Mustafa Can’ın sponsorluğunda yapılması planlanan ve tamamlanmak üzere olan Şehitler Anıtında da sona yaklaşıldı. Yeni yılın ilk açılış programları şimdilik bunlar diyebiliriz.

Elektrik Hatları Yeraltına Alındı

YEDAŞ’a yapmış olduğumuz başvurular sonucunda, elektrik hatlarının yeraltına alınması ihalesi yapılmış ve ilçemizin YEDAŞ tarafından dörtte birlik bölümünün elektrik hatları yeraltına alınmış olup ilçenin tamamını kapsayacak çalışmalar hala devam etmektedir.

Gerze’de Bir İlke Daha İmza Atıyoruz

Türkiye’de birçok il ve ilçede şehrin çeşitli noktalarına konumlandırılan wifi dolum alanları ve şarj dolum istasyonları için gerekli adımları attık. Türk Telekom ile imzaladığımız sözleşme neticesinde ilçemiz Say Mevkii ile Orta Çay Bahçesi Mevkii arasında kalan alanlara iki adet wifi dolum alanı yerleştirilecek. Böylelikle ücretsiz olarak hizmet verecek internet ağından aynı anda 1000 kişi yararlanabilecek.

Doğalgazda Sona Yaklaşıldı

Yaklaşık dört ay önce İlçemiz Atatürk Mahallesinde Akmercen Doğalgaz Altyapı Çalışmaları başladı. Şu anda ana boru test edilerek gözden geçiriliyor. Atatürk Mahallesi doğalgaz için gerekli başvurularını yaptıktan sonra yeni yılda bu hizmetten faydalanabilecek.

İnşaat Sektöründe Artış Yok

2017 senesinde Türkiye genelinde birçok yerde inşaat sektöründe artış yaşanmadı. İlçemizde de 2016 senesindeki yapılaşma ile 2017 senesindeki yapılaşma 150 olarak kaldı. Herhangi bir artış ya da azalma söz konusu değil.

Kentsel Tasarım Projesi Hayata Geçti

13 Şubat 1956 tarihinde ilçemizde büyük bir yangın çıktı ve halkımızın barınma ihtiyacı için yeni yangın evleri yapıldı. Yıllar geçtikçe çeşitli sebeplerden ötürü bu binalarda değişiklikler yapıldı ve tarihi dokusunu kaybetti. Kentsel Tasarım Projesi ile yangın evi sahipleri ilçemizi daha modern bir görünüme kavuşturacak yeni planlarını Belediyemizden temin etmeye başladı.

Derin Deniz Deşarjı Projesi

Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma tesisi yapım işi ihalesi 12 Temmuz 2017 tarihinde yapıldı. Söz konusu projeye ait yer teslimi ise 7 Eylül 2017 tarihinde yapılarak inşaat faaliyetleri başladı. Proje ile birlikte %70 oranında atık arıtılıp geri kalan %30’u suya ve canlılara zarar vermeyecek şekilde seyrelmiş olacak.
Gürleyik ve Engel Dereleri Islah Ediliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu ziyaret ederek kendisine bu talebimizi ilettik. Projenin 2018 programına alınacağına dair sözümüzü aldık.

Gerze’ye Yeni Otogar

Yeni otogarın projesi Karoyolları Genel Müdürlüğü’ne sunuldu. Yaklaşık 2 000 000 TL tutarında bir kamulaştırma ile otogar projesine başlayacağız.

Gerze’ye Yeni Yaşam Alanı

İlçemizde yaşayan vatandaşların aileleri ile birlikte güzel vakit geçirebilmesi için yakın zamanda gerçekleştirmeyi planladığımız projelerden birisi de iş merkezi açılması. İçerisinde sinema, kafeteryaların, marka dükkânların olduğu, yürüyen merdivenli, iki kat otopark olan bir iş merkezinin yapımı için projeler tamamlanmak üzere.

Gerze Belediyesi olarak kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin her zaman yanında olduk ve 2018’de de desteklemeye devam edeceğiz.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 14:22
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER