Başkan: Ben de hayvan severim

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, son günlerde sokak köpekleriyle ilgili iddialara bir basın açıklamasıyla yanıt verdi.

Başkan: Ben de hayvan severim

  5 Eylül tarihinde sitemizde sokak köpekleri ile ilgili haberimiz sonrası, diğer bazı haber siteleri ve hayvan hakları koruma derneklerinin yaşanan olay ile ilgili Gerze Belediyesini suçlaması üzerine Belediye Başkanı Osman Belovacıklı bir basın açıklamasında bulundu.

Sinop-Boyabat karayolundaki sahipsiz köpekler ile ilgilerinin bulunmadığını ve böyle bir acımasız olaydan haberi olması halinde önce kendisinin köpeklere yardım için koşacağını belirten Osman Belovacıklı’nın basın açıklaması şu şekilde:

BASIN AÇIKLAMASI

  Son günlerde sokak köpeklerinin belediyemiz tarafından toplatıldığı hatta öldürüldüğüne dair basında ve sosyal paylaşım sitelerinde çıkan asılsız iddialar hayvanların korunması, beslenmesi ve barınması için büyük çaba gösteren Gerze Belediyesi çalışanlarını çok üzmüştür. Gerze halkı başta kedi, köpek başta olmak üzere tüm hayvanlara fazlasıyla düşkündür. Hatta nereyse her evde bir köpek beslenmektedir. Fakat köpekler sahipli olduğu halde başıboş olarak sokaklarda dolaşmaktadırlar. Yaptığımız anonslar, köpeklerin sahipleri tarafından bağlanması ya da kendilerine ait bahçelerinde tutulması yönündedir. Bu arada köylerimizde yaşayan halkımız, yavrulayan köpeklerini Gerze’ye bırakmakta ayrıca ilçemizde nereden geldiği belli olmayan onlarca sahipsiz köpek başıboş dolaşmaktadır. Bu köpekler üreme dönemlerinde tehlike yaratmaktadır. Gerze Belediyesi olarak hayvan barınağı ve bakımevi yapılabilmesi için yer tahsisi konusunda altı aydır bürokratik engelleri aşmak için uğraşmaktayız. Çalışmalar son aşamasına gelmiş olup belediye bünyesine kazandırmış olduğumuz veteriner hekim tarafından kısırlaştırılarak doğal ortamlarına salınacaktır. Basında çıkan bu fotoğraflarla belediyemizin uzaktan yakından alakası yoktur. Tam tersine çeşitli yerlerden getirilen ölmüş köpekler ilçemiz sınırları içerisine gece bırakılmaktadır. Bu konuyla ilgili resmi yazılar Gerze Kaymakamlığına, Jandarma Bölük Komutanlığına yazılarak gerekli tedbirlerin alınması ve kontrollerin yapılması istenmiştir.

  Gerze Belediye Başkanı olarak ben de bir hayvan severim. Onların zarar görmemesi için gereken her şeyi yapmaktayım ve hatta köpeklerden korkan ve zarar gören insanlardan tehditler almaktayım. En kısa zamanda bürokratik engelleri aşarak bu sorunu çözeceğime inanıyorum.

  Duyarlı vatandaşlarımızdan önemli bir isteğim olacak. Lütfen yayınlanan haberlerin sadece görsellerine bakarak yorum yapmayınız. Yazılan metinlerin içeriğini dikkatlice okuduktan sonra yorumlarınızı paylaşmanızı önemle rica ediyorum.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2014, 15:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
...
... - 10 yıl Önce

sayın başkan yapmış olduğunuz içrahatları takdir ediyorum ama eski askerlik şubesi çivarından gece gecemez olduk.herkes hayvan sever ama korkudan evimize gecemez olduk.tüm halkımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.

Y.OZAN   (1)
Y.OZAN (1) - 10 yıl Önce

bu tür vakalar ülkemizde ilk yasanmiyor ne zamanki belirli resmiyetlere duyarli insanlarimizdan sikayeti üzerine hemen,aciklama yapiyorlar ya kardesim neden daha önceden önlem almiyorsunuz bunlari.tabi her zamanki gibi haberiniz yoktu maziret hemen hazir bizlerde kerizizya inandik.bakalim allah c.c. ve peygamber efendiniz s.a.v. ne buyuruyor hayvanlarla ilgili.
yüce dinimiz islam, kainatta her şeyin bir denge ile yaratıldığını bildirir.kainattaki tüm varlıklarda görülen denge, allahın varlığının birer işareti ve belgesidir. kainattaki ekolojik dengeyi sağlayan en önemli unsurlarından birisi de hayvanlardır. kur'an-kerim ekolojik sistemin önemli üyeleri olan hayvanları, ümmet” olarak isimlendirmektedir. enam suresinin 38. ayetinde;yeryüzünde yürüyen hayvanlar ve (gökyüzünde) iki kanadıyla uçan kuşlardan ne varsa, hepsi ancak sizin gibi ümmettir. biz o kitapta hiç bir şeyi eksik bırakmadık. nihayet (hepsi) toplanıp rablerinin huzuruna


Y:OZAN
Y:OZAN - 10 yıl Önce

getirilecekler.”buyrulmaktadır. bu ayet-i kerime'de, yeryüzündeki bütün canlıların insanlar gibi birer tür oldukları, tek hücrelilerden, omurgalılara, sürüngenlerden, ayaklarıyla yürüyenlere ve kanatlarıyla uçanlara kadar bütün canlıların müstakil birer varlık oldukları bildirilmektedir.allahın yarattığı her şey güzeldir ve onun engin sevgisiyle yaratılmıştır. bu gerçek kuran-ı kerimde şu şekilde ifadesini bulmuştur:o ki yarattığı her şeyi güzel yaratmıştır.”(1)hayvanları da o yaratmıştır.”(2)canlı cansız yaratılmışların tamamı, kendi lisanı halleriyle allahı tesbih etmektedir. cuma suresinin birinci ayetinde şöyle denilmektedir :yedi gök, yer ve bunlarda bulunan her şey (herkes) onu tesbih eder. göklerde ve yerde olanların hepsi, mülkün sahibi,eksiklikten münezze ,aziz ve hakim olan allahı tesbih eder. yaratılmışların en şereflisi ve en üstünü olan insandan beklenen de,allahı tesbih eden her varlığa şefkat ve merhametle muamele etmektir. resulullah (s.a.v.)sadece insanlara degil

Y:OZAN
Y:OZAN - 10 yıl Önce

bütün canlılara karşı merhametli olunmasını istemiştir. bir hadis-i şerifte şöyle buyuruluyor:merhametli olanlara rahman olan allah merhamet eder. yerde olanlara da merhametli olun ki, gökte olanlar (melekler) de size rahmet merhamet etsin.”(3) atalarımız hayvanlara karşı olan sevgi ve merhametlerini, hayvan hastaneleri, kuş evleri, kuş hastaneleri ve hayvanları korumaya yönelik çeşitli vakıflar kurarak göstermişlerdir.hayvanlara iyi davranmanın, cennete girmeye sebep olacağını bildiren peygamberimiz (s.a.v.) sahabîlere şu olayı nakleder:yolda gitmekte olan birisinin susuzluğu artar. hemen bir kuyuya inip suyundan içer. kuyudan çıkınca susuzluktan dilini çıkarıp soluyan ve rutubetli toprak yalayan bir köpekle karşılaşır. adam kendi kendine: bu hayvan da benim gibi susamış.” deyip kuyuya tekrar iner. ayakkabısına su doldurur ve ağzıyla tutarak yukarıya çıkar, köpeği sular. işte allah bu kulunu övmüş ve günahlarını bağışlamıştır .”bunun üzerine sahabîler:

Y:OZAN
Y:OZAN - 10 yıl Önce

hayvanları sulamakla bize de sevap var mıdır?” diye sordular. resulullah (asv): yaşamakta olan her canlıyı sulamakta sevap vardır.” buyurmuştur.(4)hayvanlara kötü davranmanın insanı cehenneme götüreceğini bildiren hz. peygamber (s.a.v.):bir kadın, bağlayıp yemek vermediği ve yer haşerelerinin yemesi için serbest bırakmadığı kedi yüzünden cehenneme girdi.” buyurmuştur.islam dini, insana işkence yapmayı yasakladığı gibi hayvanlara da eziyet etmeyi ve işkence yapmayı yasaklamıştır. sevgili peygamberimiz (s.a.v.), cenab-ı hakk'ın haksız olarak bir serçeyi öldürenden kıyamet gününde hesap soracağını..(5) bildirmiş;kuşların yuvalarının bozulmamasını, yumurta ve yavrularının alınmamasını”(6) emretmiştir. osmanlıların örfi hukukunda da hayvan haklarının korunduğu ve ihlal edenlere cezalar verildiğine dair bilgilere sahibiz.netice itibarıyla islam, hayvanların sevilmesi, fıtrî yapılarına uygun işlerde çalıştırılması, kaldırabilecekleri kadar yük vurulması, yiyeceklerinin zamanında

... cevaben
... cevaben - 10 yıl Önce

hayvanlar o kadar hisseder ve anlar ki sevgisiz olan insanları taş ve dayak atarsınız insanlar bile size saldırır.lütfen hayvanlara karşı biraz daha duyarlı ve sevgi dolu yaklaşmaya çalışalım.hatta elimizden geldiğince yemek artıklarımızı,çöpe atılan ekmekleri onlarla paylaşalım, kapılarımızın önüne bir kap su koyalım .

Y:OZAN
Y:OZAN - 10 yıl Önce

verilmesi,dövülmemeleri, hasta oldukları zaman tedavi ettirilmelerini emretmektedir . (((ayet ve hadislerle sabit kaynaklar )))
1. secde, 32/7
2. nahl, 16/5
3. tirmizi, birr, s. 16
4. tecrit, c. vii, s. 223
5. ebu davud, 2/11
6. buhari. edebül-müfred, 139
iste ülkemizdeki korkunc ekmek israfi"ekmek israfının karşılığı olan 1.5 milyar lira ile 162 bin askeri ücretliye maaş ödeniyor. 500 okul, okul eksiğimiz var ya; veya 500 yurt veya 500 kilometre bölünmüş yol yapılabilir. israf yoluyla maalesef biz bu ekonomik kaynağı çöpe atmış oluyoruz. bu noktada milletçe bir öz eleştiri yapmak durumundayız" varin gerisini siz düsünün bir gün ekmeksiz kalip kirintilarina bile hasret kalirsak sasmiyalim.allah c.c. buyuruyor ey âdemoğulları! bütün mescidlerde ziynetlerinizi alınız. yeyiniz ve içiniz. ve israf etmeyiniz. muhakkak ki o, müsrifleri sevmez.slm ve dua ile

banner381
SIRADAKİ HABER