Başkan Şensoy; “Gerze İçin Zahmete Değer.”

10 milyonluk yatırım da sona gelindi.

Başkan Şensoy; “Gerze İçin Zahmete Değer.”

İlçemiz Alaaddin ŞAHİN Caddesi kıyı şeridinde başlayan ve Gerze’nin plaj hasretine son verecek olan T(Mahmuz) Dalgakıran Projesinde çalışmalar sona erdi.

7 adet T 2 adet ise Mahmuz çalışması tamamlanan bölgede sırada ise teslim edilme süreci bulunuyor. Başkan ŞENSOY projede yapılacak son incelemelerin ardından teslim alma işlemlerini tamamlayarak ikinci etap çalışmalarına geçecek.

İkinci etap çalışmalarında ise kıyı yürüyüş yolları ve Seyir Terası bulunuyor. Sahil kenti olan Gerze’nin çehresini değiştirecek olan çalışmaların yakında başlayacağı müjdesini veren Başkan ŞENSOY yaptığı açıklamada; “Alaaddin ŞAHİN Caddesi Dalgakıran Projesinde sona geldik. Son incelemeler yapıldıktan sonra teslim alacağız. Akabinde ise kıyı yürüyüş yolları ve Seyir Terası için çalışmalara başlayacağız. Sakin Şehir Gerze’ye her proje yakışıyor. Gerze’miz için her türlü zahmete değer. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Vacit TOKMAK
Ali Vacit TOKMAK - 2 yıl Önce

7 adet T ve İki adet Mahmuz bitirilmiş görülüyor! Çok iyi, görünüş olarak şimdilik güzel! Peki Fırtınalı havalarda Karayel ve Yıldız denizleri olduğunda yüksek dalgalara karşı yalıya çok yakın dalga kıranların kırılan dalgalara göre dayanıklıkları yaşanarak görülecek! Dalga kıranlar yalıya çok yakın yapıldı.Çok yanlış! Projeyi çizenler kağıt üzerinde tasarlamışlar. Yapan firma bence memnun! Çok az kaya dökmüş oluyorlar! 10 Temmuz 2020 Tarihinde Gerze Gündem Sitesinde "Sayın Maviş,Verdiğiniz Tarihte Bitmez!" köşe yazımda azda olsa bilgi vermiştim.Telerin 50-60 m değil en az 80 m olması gerekiyor demiştim. Top yada mahmuzların 100metreden aşağı olmaz demiştim. Bunları söylerken boş konuştuğum sanılmasın.Doğudan - Batıya bütün Karadeniz'i gezip gören biri olarak söylemiştim.Ayrıca Karadeniz'in en büyük Balıkçı barınağı olan Yakakent kasabasında çeyrek asır yaşamış biri olarak gerek barınağın, gerekse telerin yapılışını ve yanlışları gören biri olarak Gerze de yapılacak olanların araştırma ve plan çizicilerinin bir-kaç yıl bu ilçede yaşayıp hava şartlarını değerlendirerek planlarını çizmeleri gerekiyordu diye düşünmüştüm! Ne yazık ki bu yapılmamış, Oldu bittiye getirilerek dolgu işlemleri yapılmış! Harcanan paralara bence yazık olmuş! Birde şu tehlikeyi hatırlatayım;dalga kıranlar arasındaki boşluklara şayet yetersiz yüzme bilmeyen vatandaşlar dalgalı havalarda oralarda yüzmeye kalkarlarsa boğulabilirler! Hem ters akıntı oluşur hemde solurgan yaparak insanların boğulmalarına neden olabilirler! Tekrar ediyorum: Dalgakıranlar yalıya çok yakın yapılmış! Çok yanlış ve hiçte doğru değil! Umarım ben haklı çıkmam!

Gerzeli
Gerzeli @Ali Vacit TOKMAK - 2 yıl Önce

Aynısı sakarya ve kocaeli'nde denendi. İşe yaramadı. Ayrıca plaj yeri dar ve yosun sorunu var. Yapmak için yapılmış bir proje gibi duruyor.

Ali Vacit TOKMAK
Ali Vacit TOKMAK - 2 yıl Önce

Benim yaşıtlarımdan olan ve Köşk mahalleli arkadaşlarımın çoğu yüzmeyi önce Topçoğ yalısında başlayıp, daha sonra Eminağa yalısında tamamlardık. İyice yüzmeyi öğrendikten sonra Eminağa yalısındaki sırakayalara daha sonrada derinlere doğru açılmaya başlardık. Bu arada bir açıklama yapayım: En iyi yüzmeyi öğrenenler Köşk mahallesinden çıkardı. Sonra arka denize yapılan T'lerin olduğu yerde geçmişte yüksek dalgalı havalarda, kalaslarla yada daha kısa kalın tahta parçaları ile açıktan topçoğu yalısına doğru dalgaya kendimizi kaptırıp "VİYA" yani günümüzde " SÖRF" adını verdikleri dalgayı arkamıza alarak kıyıdaki çakıllara kadar kayarak gelirdik! Sanırım bugün bunları yapan çocuk ve gençler artık yok! Acaba bu günlerde Mart Dokuzu fırtınalı havalarında arka denizde O yalıya çok yakın yapılan T'ler sizce zarar görmüş olabilir mi?Ben Gerze dışında olduğum için bilmiyorum..Merak ediyorum! Ne dersiniz?

Ali Vacit TOKMAK
Ali Vacit TOKMAK - 2 yıl Önce

Gerze arka denizinde kağıt üzerinde yapılıp uygulanan T'ler bir fırtınada hemen zarar gördükleri görüldü! Daha büyük fırtınalara acaba bu yalıya yakın T'ler dayanabilecek mi dersiniz? Bence darma dağın olacakları bugünden anlaşılıyor! Bu kadar yalıya yakın T'ler yapılırsa olacağı bugünden görülüyor! "10 -Temmuz 2020 tarihinde Gerze Gündem Haber sitesinde ( Sayın Maviş, Verdiğiniz Tarihte Bitmez!) başlığında topladığım köşe yazımda T'ler konusuna da değinmiştim.Ne yazık ki, okumamışlar, yada adam sende ne olacak demişler! Beyler, yetkililer, babanızın parasını oraya harcamıyorsunuz! O harcanan paralar milletimizin paraları.40-50 metre o acık denize T'ler hiç yapılır mı?En az 80-100 metre olmalıydı! Yapılan masraflara ve emeğe çok yazık! Daha ne söylesem boş!

banner381
SIRADAKİ HABER