Başkandan Bir İlk

11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan Ayı’nın yaklaşmasıyla birlikte Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy büyük bir hassasiyet göstererek Gerze’de 63 yıl sonra bir ilki gerçekleştiriyor.

Başkandan Bir İlk

Hepimizin bileceği üzere 1956 Gerze Yangını sadece ilçemize düşen bir yangın değil, her lodos çıktığında içimizde tutuşan üzücü bir hadisedir.1956 Gerze Yangını sonrası vatandaşlarımızın yemek ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için çadırlar kurulmuş ve ilçemizin birlikte ve beraberlik duygularının pekiştiği o yıllar maalesef günümüzde unutulmuştu.

Paylaşmanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en anlamlı olduğu Mübarek Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte harekete geçen Belediye Başkanı Şensoy büyük önem verdiği İftar Çadırlarını günümüz itibariyle kurdurdu. İlçemiz Atatürk Caddesi üzerinde eski Tekel Binası’nın bulunduğu bölgeye kurulan çadırda Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kilit parke taşı işlemleri tamamlanırken, sabahın erken saatlerinden itibaren kurulumu devam eden İftar Çadırı’da tamamlanarak son halini aldı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy konuyla ilgili bir açıklama gerçekleştirirken; “Mübarek Ramazan Ayı; paylaşmanın, kardeşliğin, bir ve beraber olma duygularının en fazla pekiştiği özel ve müstesna bir Ay’dır. Bu kapsamda da ilçemizde 1956 Gerze Yangını zamanı kurulan Aş Çadırları 63 yıldan beri maalesef günümüzde unutulmuştu. Hassasiyetle yaklaştığım bu hususta harekete geçerek gerekli çalışmaları tamamladık ve İftar Çadırımızı gün itibariyle tamamladık. Sofralarımız, birlik ve beraberlik içerisinde olup paylaşırsak Allah katında bereketli olur. Ramazan Ayı boyunca iftarlarımızı burada ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanı sıra tüm hemşerilerimizle birlikte açarak sofralarımızı bereketlendireceğiz. Bu vesileyle de küskünlüklerin yerini barışa bıraktığı, paylaşma, birlik ve beraberlik duygularının en yoğun yaşandığı Mübarek Ramazan Ayı’nın tüm İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.” Dedi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 5 yıl Önce

sayın başkan, size tavsiyem bu iftar çadırı tavsiyesini veren taklacılardan en hızlı şekilde yakanızı kurtarın. bu bir refah partisi-ak parti belediyeciliği hizmetidir, gelenek haline gelmiştir ama bir ihtiyaçtan doğmuştur. büyük şehirlerde işten geç çıkan, trafikte kalan, evinin uzaklığından iftara yetişemeyen, bir de maddi olarak ihtiyaç sahipleri için yani bir ihtiyaçtan doğmuştur. bunun gerze de bir karşılığı var mı dersen, yok. gün uzun, evine yetişemeyen yok, ihtiyaç sahibi az. diyorsan ki iftar çadırı bahane halkım ile iftar yapacağım, mesela her mahallede çoluk çocuk genç ihtiyar bir sokak iftarı tertiple, gör bak tadından yenmez. bir de sözüm meclisten dışarı, gazete editörlerine söyle ki başkanı eleştiren yorumları yayınlamamak nedir ya. başkanı koru, müteahiti koru, otelciyi koru, ihaleciyi koru, ona takla, buna parente, bu nasıl gazeteciliktir. bu sözün gittiği adres kendisini bilir. gka

Salim Özdemir
Salim Özdemir - 5 yıl Önce

Haber başlığı tartışılabilir şöyleki Başkan bey tamamen kendi tasarrufu ile cebinden Tüm bu masrafı karşılar O zaman bu haber bu başlığı hak eder diye düşünüyorum fakat hizmet Haber'de görüldüğü ve Anlaşıldığı şekliyle belediye gelirlerinden ki bu gelirler vatandaşın cebinden çıkıyor karşılanan bir hizmet kısaca bu habere bu başlık olmamış.

Salim Özdemir
Salim Özdemir - 5 yıl Önce

Haber "63 yıl sonra ilk"şeklinde verilmiş.Doğru olduğunu kabul edersek.Belediye bir karar vermiş bir hizmet sunmuş.Bu sene hizmetin karşılık bulup bulmadığı görülür şayet hizmet yerini bulmuyorsa bir daha bu yola baş vurulmaz.Baştan karşı çıkmak Pek doğru değil.Bu işe siyasi gözlük ile bakmamak lazım.Otellerde belli azınlığa verilen gösterişli sofralarda iftar yemeği gösterişi yapılmamış Neticede. Ayrıca yemeye gelenlere Ne kimliği ne ırkı ne de oruçlu olup olmadığı sorulmayacak muhtemelen.Bence bir hizmettir bu.

banner381
SIRADAKİ HABER