Başkandan Engin Altay'a Jest

Belediye Meclisi Olağan toplantısını 15 Haziran 2016 Çarşamba günü saat 14.00’te gerçekleştirdi.

Başkandan Engin Altay'a Jest

 Toplantının açılış konuşmasını yapan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Belediye Meclis üyeliğinden özel sebeplerden dolayı istifa eden Mustafa Akbaş’ın yerine Gerze Belediye Meclis üyesi seçimlerinde sekizinci olan Semra Demir’in geçtiğini belirterek, kararın hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Belediye Meclisi Olağan toplantısının gündemini oluşturan konular ise şöyle;

1)İmar ve Bayındırlık Komisyonunu raporunun görüşülmesi.

a)Belediye meclisince onaylanarak askı ilanına çıkartılan imar planı revizyonuna yapılan itiraz dilekçelerinin görüşülmesi.

b)08.05.2014 tarih ve 48 karar sayılı meclis kararı ile onanan İlçemiz Hurma Dibi Mevkii Park Alanı Dolgu İmar Planı değişikliğinin yeniden görüşülmesi talebi.

2)Mülkiyeti belediyemize ait 13 pafta,127 ada, 15 nolu parselde kayıtlı parselin artık parselin satış talebi

3)İlçemiz Liman İçi, Say Caddesi Mevkiinde yapımı tamamlanan parka isim verilmesi talebi.

4)Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet forklift satın alınması talebi.

 

Belovacıklı, toplantının birinci maddesiyle ilgili olarak, “Vatandaşlarımız kabul etmediği konular için düzeltme talebi ile mahkemeye başvurdukları takdirde 90 gün içinde sonuca ulaşacaklardır. Yasalar çerçevesinde yapılması gereken neyse ince elenip sık dokundu. Amacımız, kimseyi mağdur etmek değil aksine bu mağduriyeti gidermektir. Bu süreçte demokratik davrandık. Belediye anonslarımız ile halkımızı davet ederek imar planını incelemesini istedik. Herkese eşit donatlarla imar planını düzenli hale getireceğiz. Yaz aylarının sonuna geldiğimizde de imar planı şekillenmiş olacak."dedi.

Toplantıda seslerin yükseldiği üçüncü madde ile ilgili olarak yeni yapılan çocuk parkına CHP Grup Başkanvekili eski Sinop Milletvekili Engin Altay’ın adının verilmesi uygun görüldü.






















 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2016, 15:04
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER