Batur Müjde İle Geldi

Sinop İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Abdullah Batur Gerze’ de köy muhtarları ile buluştu.

Batur Müjde İle Geldi

  Gerze Muhtarlar Derneğinin davetlisi olarak bugün saat:11.00 de Gerze’ye gelen Abdullah Batur’ un ziyaretine, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Necmettin Çakır ve yirmiye yakın köy muhtarı katıldı. Konuşmasına İl Genel Meclisinde köylerimize yönelik çalışmaları anlatarak başlayan Abdullah Batur, konularla ilgili olarak zaman içersinde grup olarak Meclise verdikleri soru önergeleri ile basında çıkan haberleri muhtarlarla paylaştı.

  Toplantının ana konusu maden ocaklarının dünü ve bugünü hakkındaki grup olarak yaptıkları çalışmaları dile getiren Batur, İl Özel İdaresi tarafından Kabalı, Sarımsak çayı ve Türkeli’nde yapılan kaçak malzeme alımı sırasında su kaynaklarına verilen zararlar ve kaynakların körlenmesi ile ilgili görüntülü örnekler verdi. 4 yıllık mücadelelerinde son olarak kaçak malzeme alımı yapan İl Özel İdaresi araç ve gereçlerini Jandarma nezaretinde yakalattırdıklarını ve açılan soruşturma dosyasının ise yine Özel İdare Müdürlüğüne sevk edildiğini belirtmesi katılanlar tarafından hayretle karşılandı.

  Muhtarlar Derneğindeki konuşmasında müjdeli haberi sona saklayan Batur;” Gerze Boyabat yolu üzerinde Bürnük mevkiinde bulunan ocak faaliyete geçti, dün bizzat çalışmaları yerinde inceledim. Lağımcıların patlatma işleminden sonra başlayan deneme üretimi başarı ile devam ediyor. Bundan sonrası siz sayın muhtarların girişimciliğine ve birliklerini harekete geçirmelerine kalıyor. Hak ettiğinin malzemeyi alın ve köyünüze hizmet olarak sunun, sizlere bu konuda Necmettin Çakır arkadaşımın sonuna kadar yanında olacağımın sözünü huzurlarınızda veriyorum” dedi. Dernek Başkanı Fikri Uyanık’ ın teşekkür konuşmasına “teşekküre gerek yok, bunlar Gerze Temsilcisi arkadaşım Necmettin Çakır’la beraber zaten bizin görevimiz” karşılığını verdi. Muhtarların çeşitli konulardaki sorularını da cevaplayan Abdullah Batur toplantıyı tertip edenlere teşekkür ettikten sonra tüm muhtarlarla tek tek vedalaşarak dernekten ayrıldı.


















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2013, 08:32
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER