Belediye Meclisi Toplandı

Gerze Orman İşletme Müdürlüğü ile ilgili projenin müjdesi verildi.

Belediye Meclisi Toplandı

Nisan ayı Belediye meclis toplantısı 4 Nisan 2018 Çarşamba günü saat 14.00’te Gerze Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantının başında Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı 2017 yılı faaliyet raporu okunmadan önce bir konuşma yaptı.

GÜNDEM

  1. Gerze Belediyesi 2017 yılı idare faaliyet raporunun görüşülmesi ve tasdiki kabul edildi.
  2. Belediye encümen üyeliği seçimi gerçekleştirildi. AK Partiden aday gösterilmezken CHP üyelerinden Arif Recep Gürses ve Hasan Yücel Yuvacı yapılan kapalı pylama usulü encümen üyeliğine seçildi.
  3. İhtisas Komisyonu üyeliği seçimi gerçekleştirildi. Seçim sonucunda Arif Recep Gürses, Gülnur Özden, İrfan Sağır, Mustafa Doruk ve Ramazan Demircan açık oylama ile komisyona seçildi.
  • Plan ve Bütçe komisyonu üyeleri seçildi. Hayri Ergün, Semra Demir ve Mustafa Çelik seçildi.
  1. İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Hamidiye Mahallesi 10 pafta,128 ada, 24 parseldeki plan değişikliği talebinin yeşil alan ihtiyacı olduğu gerekçesiyle uygun bulunmadığına karar verildi.
  2. Şehit Aslan Eren’in isminin cadde, park veya sokağa verilmesi talebi daha önce gerçekleştirildiği için ret edilmesine karar verildi.
  3. Sözleşmeli personel çalıştırılması talebi doğrultusunda belediyeye bir adet mimar alınmasına karar verildi. Alınacak mimarın Buğlem Bayrakçı olduğu belirtildi.
  4. 01/11/2017 tarih ve 78 sayılı Meclis Kararı ile plan değişikliği dosyasında tazmin edilmeyen 3 adet değişiklik talebinin görüşülmesi talebi doğrultusunda ayrıntılı jeoloojik etütlerin ret edilmesine oy birliğiyle karar verildi.
  5. Resmi Kurum( Adalet Hizmet Binası) alanında yapılan İmar Planı değişikliğine askı ilan süresi içerisinde yapılan itirazların görüşülmesi talebi doğrultusunda Adalet Bakanlığı tarafından Gerze Belediyesine gönderilen iki dilekçe okunarak kabul edildi.
  6. Cumhuriyet Mahallesi, 101 ada, 1 nolu parselde ilave imar planı talebi doğrultusunda daha önce ofroad yarışlarının yapıldığı alana Gerze Orman İşletme Müdürlüğü’nün taşınacağı ve buraya tesis yaparak detaylandıracağı açıklandı ve kabul edildi.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 17:52
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER