Belediyeden Anlamlı ''Sevgi Evleri'' Ziyareti

Gerze Belediyesi Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında çok anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Belediyeden Anlamlı ''Sevgi Evleri'' Ziyareti

Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın, Gerze Belediye personelleri ve çok sayıda duyarlı vatandaşı Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne ait Sevgi Evleri'ne anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Gerze Belediyesinin tahsis ettiği Belediye Otobüsü ile gidilen Sevgi Evleri'nde kimsesiz çocuklarımızla bir araya gelen duyarlı vatandaşlarımız mutlu ve bir o kadar da duygusal anlar yaşadılar.6 adet villa tipi evden oluşan Sevgi Evleri Sitesi; 0-3 yaş, 0-6 yaş, 7-12 yaş erkek, 7-12 yaş kız, 12-18 yaş erkek ve 12-18 yaş kız çocuklarının kaldığı 60 kapasiteli bir yapılanmadan oluşuyor. Çocukların kaldığı evlerde ziyaret eden Belediye Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı ve vatandaşlarımız daha önceden belirledikleri her çocuğuğa ihtiyaç duyduğu eşyaları ve oyuncakları vererek sevgi dolu çocukları sevindirdiler. Aldıkları hediyeler karşısında çok mutlu olan çocuklar Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve vatandaşlarımıza bu ziyaretlerinden dolayı sarılarak teşekkür ettiler.

Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş ve Sevgi Evleri Kurum Müdürü Remzi Moğul, Belediye Başkanı ve vatandaşlarımızla sohbet ederek bilgiler aktardı. Sosyal faaliyetler konusunda çocuklarımızı yetiştirdiklerini ve becerilerini geliştirmelerinde yardımcı olduklarını söyleyen İl Müdürü Melih Keleş, 2016 yılı içerisinde şu ana kadar 18 ailenin evlat edinmek için müracatta bulunduğunu söyledi. Sözlerine devam eden Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü, Koruyucu Aile ve Gönüllü Aile Sistemi ile çocuklarımızın belirlenen saatler içerisinde verildiği aile ile vakit geçirebileceklerini belirtti.

İl Müdürü ve Sevgi Evleri Kurum Müdürü ile sohbet eden Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, bu ziyaretleri daha da kalabalık ekipler halinde tekrarlayacaklarını ve çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmeleri için her türlü destek ve katkıyı sunacağını söyledi Belediye Başkanı ayrıca, Gerze Belediyesi Türk Halk Müziği Çocuk Korosu, ''Haydi Çocuklar Tiyatroya'' projesi kapsamında Belediyemiz tarafından düzenlenen Çocuk Tiyatrosu ekiplerini organize edip Sevgi Evleri'nde gösterilerini sunma fırsatı vereceğinin sözünü verdi. Konuşmasına devam eden Belediye Başkanı, her sene geleneksel olarak düzenlediğimiz 23 Nisan Çocuk Festivallerimize kurumda ki bütün çocuklarımızı ilçemize davet etti. Çocuklarımıza bugün ki hediyelerin ve bahsettiği etkinliklerin dışında bir sürprizinin daha olduğunu söyleyen Belediye Başkanımız, hafta içerisinde siparişini verdiği Playstation'u kuruma göndereceğini müjdeledi.

Minik kalplerimizden ayrılmak istemeyen vatandaşlarımız düzenleyecekleri organizasyonlar ile sık sık ziyaret geleceklerini söylerken, bu organizasyonda ki desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'ya ve çocuklarımıza sergiledikleri titiz davranışlarından dolayı Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş ile Kurum Müdürü Remzi Moğul'a teşekkür etti.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2016, 12:09

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER