Belovacıklı “Gerze Belediyesi Halkın Hizmetindedir”

Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, yerel haber sitesinde yayınlanan kanalizasyon haberi ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı.

Belovacıklı “Gerze Belediyesi Halkın Hizmetindedir”

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı geçtiğimiz günlerde yerel haber sitelerinde yayınlanan ve kamuoyunda yanlış değerlendirmelere neden olarak ilçe turizmini olumsuz yönde etkileyen kanalizasyon haberi ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, “Gerze ve Sinop’ta faaliyet gösteren haber sitelerinde yayınlanarak, yıllardan beri bir turizm kenti yapmaya çalıştığımız ilçemizin bu şekilde karalanması ve bu haber sitelerinin hiçbir bilgi almadan bu haberi abartarak yayın yapmaları bizleri ve Gerze aşığı insanları üzmüştür.

 Olay şudur;

İlçenin kanalizasyon şebekesi,1956 Gerze yangınından sonra, 1960 yılında yapılmış ve bundan sonra gelişen Gerze’nin kanalizasyonu bu şebekeye bağlanmıştır. 2009 yılında Belediye Başkanı olduğumda, şebekenin kaldırmadığı Çarşı, Köşk, Hamidiye mahallesi ile 19 Mayıs mahallesinde en kısa yoldan kanalizasyon denize akıtılmakta idi. Tam 13 yerden(Say’dan başlayarak, Tabaktaş’a kadar olan bölüm) kanalizasyon denize akmakta idi. İlk iş olarak iş makinalarımızı aldık, gerekli boru ve bacaları temin ederek işe başladık. O tarihte mühendisimiz olmadığından İller Bankasından teknik yardım alarak, Köşk mahallesinde bahçelerde göl haline gelen kanalizasyon işini(3000m)kendi imkanlarımızla tamamladık. Çamlık mevkiindeki terfi merkezini arıtma sistemine dönüştürerek, yine kendi imkalarımızla pompalama sistemini yeniledik. Fakat Gerze öyle büyük bir hızla yapılaşıyordu ki yetişmek mümkün değildi. İller Bankasına müracaat ederek %75’i hibe, %25’i belediye bütçesinden, tüm Gerze’nin kanalizasyon projesini yaptırdık. Daha sonra projemizin hayata geçmesi için tekrar İller Bankasına başvurarak, projeyi Sukap kapsamına aldırdık ve %50 hibe, %50 belediye bütçesinden(13.000.000TL.)ihale edildi. 1,5 yıl gibi kısa bir sürede projenin %90’ı tamamlandı, %10’luk bölümü yine kendi paramız ve imkanlarımız oldukça yapılmaya devam etmektedir.

Sistem şudur; Cumhuriyet mahallesinde kotlar tutmadığı için, 2 büyük fosseptik yapılmıştır. Cayva ve  Cumhuriyet mahallesinin büyük bölümü direk Çamlığa, yarısı Say Bar yanındaki terfiden Çamlığa, Çarşı mahallesi direk Çamlığa gelmekte ve sistemde 4 terfi noktası bulunmaktadır. Çamlıktaki terfi, Domates büfenin yanındaki bacaya, oradan cazibesi ile terfi 3’e(halı sahanın yanı) orada toplanan(en büyük teri) 19 Mayıs mahallesindeki terfiye, oradan cazibe ile arıtma noktasına gelmektedir. Bu işiler yapılırken en iyi malzeme en son teknoloji ürünü pompalar kullanılmaya dikkat edilmiştir. Bu arada talihsiz bir durum yaşanmış, Çamlıktaki terfi pompasının biri arıza yapmıştır. Bu durumda ön arıtmalı Çamlıkta kısa bir süre(pompa tamiri yapılıncaya kadar)liman içine by-pass yapılmıştır. Eğer bu işlem yapılmamış olsa idi, çevreyi kanalizasyon suyu basacaktı.

Ayrıca Liman içi ölçümlerde proje kapsamında, sirkülasyon yeri tespit edilmiş, ona göre de by-pas yeri belirlenmiştir. Sorun da en kısa zamanda çözülmüştür “Bir bardak suda fırtına koparılmasının” nedeni budur.

Şu anda arıtma projesi bitmek üzeredir. Arıtma alanı belediyemiz tarafından kamulaştırılmıştır. Projenin yapımında 3 mevsim inceleme şartı olduğundan 240 gün süresi vardır. 15 gün içinde teslim edilecek ve modern arıtma ve derin deşarj çalışması başlatılacaktır.

Bu işleri yapmak emek ister, özveri ister, Gerze Belediyesi halkının hizmetindedir, böyle de devam edecektir.

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2015, 15:44

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli
gerzeli - 9 yıl Önce

yazımı iyi okursan tehditin olmadığını anlarsın editör show yapmana gerek yok.sadece şunu söyleyim belediye taraflı haberler yapıyorsun onu demek istedim.basın açıklması sende,en güzel bahçe yarışma haberleri sende encümen eşlerinin katıldığı açılış haber resimleri sende kısacası belediyenin her haberi sende.eksilerinide yazsan tarafsız olduğuna inanırım.ama diğer site gibi olamazsın.

19 MAYIS MAHALLESİ MAĞDURU
19 MAYIS MAHALLESİ MAĞDURU - 9 yıl Önce

gerze beledi̇yesi̇ halkinin hizmeti̇nde değildi̇r.vi̇tri̇ni̇ne yatirim yapmaktadir.i̇nsan dolu sokaklarda bi̇ okadarda köpek gezmektedi̇r.köstebek yuvasina dönen yollarla dolu mahalleler,yazin toz,kişin çamurla savaşan halk,

doğa sever
doğa sever - 9 yıl Önce

sayın belovacıklı yayınladığınız basın açıklamasını gerzeyi seven veya sevmeyen hatta kişisel olarak size kızanların harfiyen okumasını isterim çünkü pire için yorgan yakmak ben buna derim. çalışmalarınızda başarılar dilerim.

gerzeli
gerzeli - 9 yıl Önce

basın açıklması diyorsunuzda neden bir tek gerze gündem haber sitesinde yer alıyor anlamış değilim.bu site belediyeye mi çalışıyor.ayrıca belediyeyle ilgili yorumlarımız yayınlanmıyor nedeni nedir.yoksa işletmenize belediye tarafından zarar verilmesinden mi korkuyorsunuz.isterse bu yorumumu yayınlama başka siteden de duyururum editör
Editör Notu: basın açıklamasına başkalarının çağrılmaması belediye başkanını ilgilendirir. gerze gündem haberi takip ediyorsanız hiç kimseye yandaş medyalık yapmadı. göndermiş olduğunuz yorumları tekrar okuyun kişi veya kişilerin konumunu bilmeden eleştirmeyin. istediğin siteden yorum yazabilirsin siteyi tehditkar yazılar yazmamanızı tavsiye ederim.

adil tütüncü
adil tütüncü - 9 yıl Önce

ben cumhuriyet ve cayvadan bahsetmiyorum. çarşı mah.çıkmaz sokaktan bahsettim. bir daıre için fosseftik çukuru yapıldı. şikayet ettik gelen olmadı odaireninde ne olduğu belli değil

gerzeli
gerzeli - 9 yıl Önce

ayrıca ahmet burma konusunda da başka siteler açıklma yaparken siz hemen belediyeyi koruma taraflı haber yaptınız neden ? yaykıl köyüne köpek barınağı yapılyor değil mi bu haberde bir tek sende peki neden yaykıl halkının buna şiddetle karşı geldiğini yazmıyorsun >? bunları haber yap senn
Editör Notu: http://www.gerzegundemhaber.com/guncel/belediyeyi-goreve-davet-ediyoruz-h3214.html bu haberi okursanız anlamış olursunuz sayın gerzeli.

gerzeliye
gerzeliye - 9 yıl Önce

gerze gündem haberi her daim okurum yanlı haberini görmedim ama siz gerze belediyesi düşmanı olduğunuz kadar birilerinin avukatlığınıda üstlenmişsiniz. başarılarınızın devamını dilerim.

banner381
SIRADAKİ HABER