Belovacıklı “sözlerim çarpıtılıyor” dedi

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı yerel basında sözlerim çarpıtılıyor diye Gerze Belediye haber sitesinde kamuoyunu bilgilendirdi.

Belovacıklı “sözlerim çarpıtılıyor” dedi

Gerze Belediye haber sitesindeki haberin tam metni.

Günler geçiyor ancak zihniyetler maalesef ki aynı şekilde ilerliyor.

    İlçemizin yerel gazetesinde yapılan iki haberle ilgili halkımızın yanlış düşüncelere kapılmasını önlemek adına bu açıklamayı yapmış olduğumuzu itinayla belirtmek isteriz.

    Öncelikle ilk konu başlığımız: “GİT GEL BİR TON PARA” isimli haber başlığı.

    İlçemizin yerel bir gazetesinde yapılan habere göre Belediyemizin Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Gerze’de faaliyet gösteren spor kulüplerine ilişkin Belediye Bütçesi’nden 60.000 TL ayrılması görüşülmüş ve Belediye Başkanımız Sayın Osman BELOVACIKLI’nın ağzından çıkan bu cümleye ithafen Belediye Başkanımız Sayın Osman BELOVACIKLI olmak üzere Gerze Belediyesi’ni hedef haline getirmek amaçlanmıştır.

    Bu konu hakkında gerçekleri anlatmaya gelince; “Gerze Belediye Başkanı Sayın Osman BELOVACIKLI “Git Gel Bir Ton Para” ibaresini Gerze Gençlikgücü Spor Kulübü’nü ve değerli sporcularını karalamak amacıyla kullanmadığını belirtmek isteriz. Belediye Başkanımızın bu cümleyi kullanmasında ki amaç ise; ilçemizde 11 tane spor kulübü olduğu ve Belediye bütçesinden spor kulüplerine ayrılan miktarın onbire bölündüğünde kulüplerimize maddi desteğin az sağlanması yönündedir. Belediye Başkanımız Sayın Osman BELOVACIKLI hukuken spor kulüplerine ayrılan bütçenin en yüksek miktarını vermeyi öneren bir Belediye Başkanı olarak bu cümleyi asla karalama amacıyla telaffuz etmemiştir. Aksine kulüplerimizin birleşerek daha çok maddi destekle daha başarılı sezonlar geçirmesini ifade etmiştir. Ayrıca Gerze Belediyesi spor kulüplerimize maddi destek sağlayamadığı noktada Belediye Başkanımızın talimatı doğrultusunda ilçemizde ki bütün okul ve spor kulüplerinin ulaşımında yardımcı olmaktadır.”

    Ayrıca; ilçemizin yerel gazetesinde çıkan yanlış haberden rahatsızlık duyarak Belediye Başkanımız Sayın Osman BELOVACIKLI’yı makamında ziyaret eden Gerze Gençlikgücü Spor Külübü’nün Voleybol Antrenörü Resul SÜTÇÜ ve yönetici Onur KABAŞ yaptığı açıklamada; “Bizler 28 Eylül 2016 tarihinde kulübümüze destek olması amacıyla Belediye Başkanımızı makamında ziyaret ettik. Kulübümüze maddi ve manevi destek istediğimiz görüşmede Belediye Başkanımız 2016 yılında yerel spor kulüplerine ayrılan bütçenin dağıtıldığını bu yüzden de maddi desteğini Gerze Belediyesi olarak 2017 yılında vereceğini ancak, takımın şehir dışına seyahat ettiği maçlarda ulaşım konusunda her türlü desteği vereceğini belirtmiştir. Bu doğrultuda da Belediye Başkanımız Osman BELOVACIKLI kulübümüzün maç seyahatlerinde ulaşımımızı sağlamış ve halen de sağlamaya devam etmektedir. Basında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.” İfadelerini kullandı.

    Basın açıklamamızın devamında ise açıklık getirmek istediğimiz diğer bir haber başlığı ise ne tesadüftür ki aynı yerel gazeteye aittir. Bu yerel gazetede çıkan konu başlığı ise aynen şu şekildedir: “BİR ELİN VERDİĞİNİ DİĞERİ GÖRDÜ”

    Bir haber daha görmekteyiz ki Belediye Başkanımızın nezlinde Gerze Belediyesi’ni karalamaya yönelik. Oysa ki habercilik araştırmayı da gerektirmez mi?

    Sevgili Gerze halkı; “Gerze Belediyesi ve MEF Okulları’nın ortaklaşa yürüttüğü Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında 10 Ocak 2017 tarihinde Özel Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri Belediye Başkanımız Sayın Osman BELOVACIKLI’yı ziyaret etmiştir. Bu ziyarette Belediye Başkanımız ise MEF Okulları’nın Belediyemize göndermiş olduğu kıyafetleri ziyarette bulunan miniklerimize armağan etmiştir. Öncelikle siz değerli vatandaşlarımızın da takdir edeceği üzere Gerze Belediyesi asla ama asla Sosyal Sorumluluk Projelerini reklam yapmayan bir anlayış gütmektedir. Bizler bu hassas konularda yapılan destek ve yardımları burada da tatbiki telaffuz etmeyeceğiz. Ancak bilinmelidir ki; Belediyemiz ve MEF Okulları’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği bu yardımda MEF Okulları bu desteğin haberinin yapılmasını uygun görmüş ve Belediyemiz’den de bu doğrultuda talepte bulunmuştur. Anlaşılacağı üzere bizler ülkemizin ve ilçemizin birlik beraberlik olduğu dönemde HALEP’e yapılan yardım haberleri aynı yerel gazetede olması gereken gibi yayınlanmış ancak Gerze Belediyesi’nin yaptığı yardım haberi ise yine aynı yerel gazete de karalanmak üzere manşetleri süslemiştir. Ne yazık ki Belediye Başkanımız ve Gerze Belediyesi maalesef aynı yerel gazete tarafından hedef haline getirilmeye çalışılmış ancak bir kez daha başarısız olmuşlardır.”

    Kamuoyu’na ve Sevgili Gerze halkına saygıyla duyurulur.. 

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2017, 18:49

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER