Belovacıklı: “Tahriklere Kapılmayacağız”

Kafes balıkçılığına tepki göstermek için yapılan faaliyetlerin önüne geçmek isteyenlere cevap verdi.

Belovacıklı: “Tahriklere Kapılmayacağız”

3 Aralık 2017 Pazar günü Töngel Sokağı’nda gerçekleştirilen “Kafes Balıkçılığına Hayır, Hamsini Al Gel” etkinliğinde Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın yapmış olduğu konuşmanın içindeki bir cümle Sinop’taki bir gazetenin gündem konusu oldu. Konuşması esnasında Belovacıklı, “Töngel Sokağı belki de hayatının ikinci büyük darbesini yiyor. İlk önce bu sahiller doğal haliyle dünyanın en güzel yerleri iken bu yolun yapılması ile gördüğünüz gibi kaya yığını haline geldi. Sonra da ikinci defa denizimizi kirletmek için harekete geçtiler.” demişti.

 Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklama yapan Belovacıklı, “ İdemli Sahilleri Karadeniz’in belki de en güzel en nadir sahillerinden biriydi. Yol için yapılan yanlış proje ve beraberinde Cengiz İnşaatın fazla para kazanma hırsı yüzünden buradaki proje tüm itirazlara rağmen değiştirilmedi. Töngel Sokağı halkının ağzına bir parça bal sürmek maksadıyla küçük bir balıkçılar barınağı yapılarak buradaki sahiller yok edildi. Oysaki viyadükler ile geçit sağlanarak İdemli Sahili doğal haliyle korunabilirdi. Çünkü bu sahiller uzun bir süreçten geçerek bugünlere geldi.

İlçemizde yapılması planlanan kafes balıkçılığı için gösterdiğimiz tepkinin bu tarz haberler ile önüne geçilmek isteniyor. Bu mücadelede sonuna kadar ilçemizin ve Töngel Sokağı’nın yanında yer alacağız. Bu tarz haberleri yapan basın mensuplarının da niyeti bellidir. Böyle tahriklere kapılmayacağız.”dedi.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 10:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
BarokTurk
BarokTurk - 6 yıl Önce

osman bey gerze halkı her daim yanında Allahın izni ile

banner381
SIRADAKİ HABER