Belovacıklı:“Bakanlık Şahısların Avukatlığını mı Yapıyor?”

Gerze Belediyesi kafes balıkçılığı faaliyetlerine karşı direnişine devam ediyor.

Belovacıklı:“Bakanlık Şahısların Avukatlığını mı Yapıyor?”

İlçemizde Balıkçı Barınağı Mevkii açıklarında ve Yaykıl Köyü açıklarında deniz sahası üzerinde yapılması planlanan “Alabalık Yetiştirme Tesisi Projesi” ve “Ağ Kafeslerde Gökkuşağı Alabalığı Yetiştiriciliği Projesi” hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonucu “Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) Gerekli Değildir.” kararı verilmesi ile Gerze halkı harekete geçti ve YEGEP mücadelesi yeniden başladı.

Kafes balıkçılığının engellenmesi için YEGEP toplantılar yapmaya devam ederken ilçemizde başlatılan mücadele ile ilgili olarak Gerze Belediyesinden detaylı bilgi edindik. Gerze Belediyesi Çevre Mühendisi Uğur Çetin halkımız arasında yayılan yanlış anlaşılmaları düzeltmek için bir açıklama yaptı. Çetin, “ Deniz sahası üzerinde yapılması planlanan kafes balıkçılığı projeleri sahiplerinden Şaban Öztürk isimli vatandaşımız Limana boş kayık bağlayabilmek için Gerze Belediyesi’nden izin talep etmiştir. Bu vatandaşımıza sadece kıyı balıkçılarına tanınan hak tanınarak olumlu cevap verilmiştir. Halkımız arasında yayılan Belediyemizin kafes balıkçılığı için izin verdiği konusundaki dedikodular asılsızdır. Bu sebeple de Belediyemize verilen dilekçeyi kamuoyuna sunmak bu yanlış anlaşılmayı ortadan kaldıracaktır.” dedi.

Gerze Belediyesi Zabıta Müdürü Haydar Suat Işıdı Gerze Belediyesi’ne verilen dilekçeyi kamuoyu ile paylaştı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gümüşdoğa Su Ürünleri Üretim ve İthalat A.Ş’ nin Gerze İlçesi açıklarında yer alan üç adet projesi için Gerze Balıkçı Barınağından faydalanmak amacıyla izin talep etmişti. Konu ile ilgili olarak Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı açıklamada bulundu. Belovacıklı, “ Gerze turizm ve kalkınmada öncelikli bir ilçe olduğu için çevreyi kirletecek faaliyetlerin hiçbirine izin vermeyeceğiz. Gerze hepimizindir ve ilçemiz için zararlı sonuçlar doğuracak her şeyin karşısındayız. Gerze Balıkçılar Barınağı sadece balıkçıların değil aynı zamanda ilçemizde yaşayan insanların da yaşam alanıdır. Bu nedenle Gümüşdoğa Su Ürünleri Şirketinin Belediyemize yazmış olduğu yazıya olumlu cevap verilmeyecektir. Mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir. Bu süreç ile ilgili son gelişme ise Sinop Belediyesi’nin de bu mücadelede bize destek olacağını açıklamasıdır.” dedi.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 11:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
GERZELİ
GERZELİ - 6 yıl Önce

sayin başkanim kafes balikçilik hususundaki̇ çalişmalarinizi takti̇rle karşiliyorum ..
peki̇ gerze gi̇bi̇ bi̇r i̇lçede mezarlik yetmedi̇ mi̇ de üçüncü bi̇r mezarlik arayişina gi̇tti̇ni̇z (yeni̇ mezarliğin üç cephesi̇ boşken) yaklaşik 10 km mesafede tarim arazi̇si̇ni̇(bi̇r ağaç kesi̇ldi̇ di̇ye hükümete ver yansin yapiliyor) mezarlik yeri̇ yapmak i̇sti̇yorsunuz. bu i̇ki̇ düşüncede arasi̇nda si̇zce bi̇r tezatlik yok mu.
(mezarlikin yanindaki̇ yeri̇ alamadim sözü bence muteber deği̇l kamulaştirirsin alirsin çok zor bi̇r şey deği̇l) saygilar

GERZELİ
GERZELİ - 6 yıl Önce

medyada neden bu mezarlik hususunda bi̇r avukatlik yapmiyor
sonuçta si̇z gerzeyi̇ temsi̇l edi̇yorsunuz ..

sinoplu
sinoplu - 6 yıl Önce

peki medya kimin avukatlığını yapıyor

BarokTurk
BarokTurk - 6 yıl Önce

net ve açık osman bey sözde değil özde halkçı nadir bulunan samimi bir şahsiyettir. gerze onu o da gerzeyi bırakmasın.tıpkı eskişehir deki gibi.

banner381
SIRADAKİ HABER