Belovacıklı’dan 59. Yıl Mesajı

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı Gerze yangınının 59.yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Belovacıklı’dan 59. Yıl Mesajı

  Belovacıklı, “13 Şubat 1956 Gerze için tarihe geçmiş acı günlerden biridir. Bundan 59 yıl önce bir ihmal sonucu meydana gelen yangın felaketi can ve mal kaybına neden olarak halkımızın ve ilçemizin üzerinde acı ve derin izler bırakmış ve Karadeniz’in incisi olan kentimizde adeta bir tarihi yok etmiştir.   Bu büyük felaketin üzerinden 59 yıl geçmiş olmasına rağmen her 13 Şubatlarda bu acı, ilçemizde tekrar yaşanmakta, her lodos rüzgarı estiğinde halkımızın üzerinde büyük bir tedirginlik oluşmaktadır.

  Kötü günleri anımsamak hiç hoş değil ama tarihimizi unutmamak adına, bu acı olayı yaşayanların anılarını taze tutmak, yaşamayanlarında bu anıları dinleyerek tarihe ışık tutmalarını sağlamak ve bu felaketten ders çıkartmalarına vesile olmak, yöneticiler olarak bizlerin öncelikli görevleri arasında bulunmaktadır.

  Bu vesile ile 59 yıl önce yaşanan yangın felaketinde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diler, ilçemizde bir daha bu tür felaketlerin yaşanmaması temennisiyle halkımıza saygılar sunarım.” dedi.

Gerze Belediye Başkanı

Osman BELOVACIKLI

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 11:09

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
fatmagül
fatmagül - 9 yıl Önce

bu akşam olacak olan gerze yangınını anma programı hakkında bir bilginiz var mı?

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 9 yıl Önce

sayın başkan, acıyı yaşatmak felaketten ders çıkartırsan anlamlı hale gelir. merkeze dekoratif taşlar döşemek için iş makinaları alıp reklamlarını yapmaktasın. alanı genişleyen ve nüfusu artan gerzede, itfaiyenin durumu ne alemdedir. itfaiyenin müdahale kabiliyetini bir tatbikat ile en son ne zaman test ettin ve itfaiye ekibini en son ne zaman denetledin. senin bir başkan olarak riv riv yapmak yerine, öncelikle bu tür felaketlerin yaşanmaması için neler yaptığından bahsetmen gerekir. gka

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 9 yıl Önce

sayın başkan,yeni felaketlere ve acılara yol açmamak da önemli bir nokta. mesela denizin başındaki heyelanlı alanlara vatandaşların arsa açmak için harfiyat dökmelerine de müsade etmemek lazım.bir yer hareketi yeni bir felakete yol açabilir allah korusun.ayrıca, yakın zamanda yolda meydana gelen çatlaklardan görüleceği üzere, bu tür göz yummalar hem kamu malına zarar vererek halkımızın fakirleşmesine ve bunun karşılığında birilerinin de haksız ticari rant elde etmesine sebebiyet vermektedir.gka

banner381
SIRADAKİ HABER