“Ben Bu Kıyafetlerle Mutluydum. Sende Mutlu Ol"

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından Gerze Belediyesi tarafından başlatılan yardım seferberliğine katılan vatandaşlar tarafından getirilen kolilerde miniklerin depremzede yaşıtlarına hitaben yazılan notlar, görenleri duygulandırdı.

“Ben Bu Kıyafetlerle Mutluydum. Sende Mutlu Ol"

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin etkilediği 11 il için Türkiye tek yürek oldu. Deprem sonrasında tüm yardım sevenler gibi hızla harekete geçen Gerze Belediyesi'nin ekipleri bir yandan deprem bölgesine Gerze halkının yardımlarını ulaştırırken bir yandan da ilçemize gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını Gerze Kaymakamlığı ve AFAD ile birlikte koordineli çalışarak karşılamakta. Deprem Yardımı Toplama Merkezine getirilen yardım malzemeleri burada ayrıştırılarak bölgeye gönderilirken bir yandan da gelen depremzedelere sunuluyor. Depremden hemen sonra küçük büyük, genç yaşlı vatandaşlar afetzedelere destek için harekete geçti. Hazırlanan insani yardım malzemesi bulunan kolilerde yer alan depremzedelere hitaben yazılmış notlar okuyanları duygulandırdı.

“Ben bu kıyafetlerle mutluydum, sende mutlu ol”

Çocukların yazdığı notlar özellikle dikkat çekiyor. Bir çocuğun yazdığı notta şu ifadeler yazdı: "Merhaba, ben Sinop’tan Ada Su 10 yaşındayım. Bu kıyafetler uzun süredir giydiğimiz kıyafetler hepsi sıcak tutuyor. Elimizden gelen şimdilik bu kadar. Umarım sizi de sıcak tutar. Hepimize geçmiş olsun."

Başka bir notta ise “Ben bu kıyafetlerle mutluydum. Sende mutlu ol" ifadeleri yer aldı.

Diğer bir notta ise Miraç isimli kızımız “Bunlar bana gelen hediyelerdi ama ben sizleri görünce size göndermek istedim. Güle güle kullanın” dedi.

İlçemizdeki çocukların kalplerinden gelen hisler bu şekilde kağıda döküldü.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER