Bilgi Edinme Hakkınızı Kullanın !

24 Ekim 2003 tarihinde resmi gazete’de yayımlanan, 4982 Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ile dileyen her vatandaş bütün devlet kurum ve kuruluşlarından bilgi isteyebiliyor.

Bilgi Edinme Hakkınızı Kullanın !

Bilgi Dilekçe İle İstenebiliyor

Bilgi talebinin dilekçe ile yapılması ayrıca dilekçede,  başvuru sahibinin ad-soyad, imza ve adres bilgilerinin bulunması gerekiyor.

 

Dilekçe Nasıl Yazılacak

Bilgi almak istediğiniz konuyu anlaşılır şekilde dilekçenizde yazın ve dilekçenin sonuç kısmına “4982 Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında tarafıma bilgi verilmesini arz ederim.”  notunu düşün.

 

Milli Güvenlik Hariç Her Konuda Bilgi İstenebiliyor

Milli güvenlik, adli ve idari takibatlar ve özel hayatla ilgili bilgiler hariç her konuda bilgi istenebiliyor.

 

Bilgi Edinmek İçin Nereye Başvurulur?

Bilgi edinilmek istenilen kuruma internet üzerinden veya dilekçe ile başvurulabilir. Örneğin, belediyeye 2016 yılında kaç zincir market firması için işyeri açma iznin verildiği sorulabilir.

 

15 Gün İçinde Cevap Vermek Zorundalar

Kurum ve kuruluşlar, kanunun 11. maddesine göre bilgi edinme talepli dilekçenin ellerine ulaştığı tarihten itibaren on beş gün içinde başvuru sahibine yazılı bilgi vermek zorundalar.

 

Bilgi Edinme Hakkınızı Kullanın

Unutmayın, 4982 Bilgi Edinme Hakkı Kanunu; demokratik ve şeffaf yönetimin gereği olan eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkelerine uygun olarak kişilerin bilgi edinme hakkını kullanmaları için çıkarılmıştır. Lütfen bu hakkınızı kullanın!

 

Cumhur ÇETİN

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir

 

Başsağlığı:

İlçemiz Çırnık Köyü halkından, rahmetli anneannemin kardeşi saygı değer büyümüz Mustafa Başcan’ı  geçtiğimiz cumartesi günü kaybettik. Dayıma Allahtan rahmet, başta Başcan ailesi olmak üzere yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2016, 10:38

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
metin kamer
metin kamer - 7 yıl Önce

kardesim firsat buldukca yazilarini takip ediyorum.bilgilendirmeye devam ve basarilarinin devmini diliyorum..

banner381
SIRADAKİ HABER