Bir de Bu Gözle Bakın

Kamu binalarını mercek altına aldık, işlevselliklerini nasıl kazandırabiliriz diye düşündük, işte projelerimiz.

Bir de Bu Gözle Bakın

  Gerzeli olarak gelişen teknolojiye her alanda elden geldiğince uyum göstermede başarısısız dersek kendimize haksızlık etmiş oluruz. Ancak bu konuda çağı yakalamada son derece başarılı olduğumuz da söylenemez.

  Gerze Gündem Haber olarak “daha çağdaş bir Gerze nasıl olmalı” düşüncesinden yola çıkarak, ilçemizi karış karış dolaştık. Gördüğümüz manzara konutlar ve işyerleri açısından görselliği ve mimarı tarzları ile son derece modern bir şehircilik anlayışı ile gelişmemizi sürdürürken, kamu binalarından aynı övgüyle bahsedememe gerçeği ile yüz yüze geldik.

“Şu anda böyle, böyle de olabilir” noktasından hareketle, ilçemizde yıllardır atıl vaziyette bir ucubeyi andıran, görünümüyle bilhassa yabancı konukların haklı eleştirilerine maruz kalan yılların mezbelesi öğretmenevi ile onda mevcut her türlü çirkinliği bir fazlası ile üzerinde taşıyan metruk tekel binasının ilçeye yakışan bir konuma getirilmesi için proje ürettik.

  Bunlarla birlikte birkaç gün önce yaptığımız haberimize de konu olan kapatılan cezaevinin yerine ne yapılabiliri yaptığımız anketle de destekleyerek sorguladık. Aklımıza ilk etapta gelen, her türlü ihtiyaca cevap verebilecek bir adliye sarayı oldu. Bizi bu noktaya getiren ise toplumsal barışın vazgeçilmezi hak ve adalet dağıtan adliye teşkilatı çalışanlarının 3-5 odaya sıkıştırılan mesleki yaşamları idi. Kapatılan cezaevi yerine yapılmasını düşündüğümüz modern ve çağın gereklerini karşılayan bir adliye sarayı projesi ürettik.

   Bununla birlikte yapılış tarihini çoğumuzun bilmediği, yıllardır birtakım iyileştirme ve tadilatlarla hizmet verilmeye çalışılan, nerede ise birbiri içine geçmiş büroları ile hizmet vermenin işkenceye dönüştüğü, vatandaşın devletle olan bağının en önemli köprüsü olan Hükümet Konağını da unutmadık. Burası için de Gerzemiz'e yakışır, mimari açıdan son teknolojiden yararlanılmış, estetik yapısı ve görselliği ile ilçenin yüz akı olabilecek bir proje de hükümet konağı için ürettik.

  Bu çalışmaları gerçekleştirirken amacımız hiçbir kişi ve kuruluşu eleştirmek değildi. Düşüncemiz sadece yetkililere alternatifler sunmak ve onları bir an önce, her şeyiyle olduğu gibi, kamu kurumları ile de örnek bir Gerze tesis edilmesi için teşvik etmekten ibaretti.

Takdir elbette sizlerin.








Adliye Sarayı



Öğretmen evi

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2013, 09:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
F. Öztürk
F. Öztürk - 11 yıl Önce

güzel çalışma da bunu yapacak yönetim gerzede malesef yok, yıllardır hep aynı. değişenler sadece meydan ve sahildeki park, sanki çok gereği varmış gibi.

sevcan uslu
sevcan uslu - 11 yıl Önce

altına imzamı atarım habercilik budur, ilçenin eksikliklerini ön plana çıkarmak.

istanbuldan
istanbuldan - 11 yıl Önce

sizden başka düşünen yokmu bu ilçeyi.

Ömer
Ömer - 11 yıl Önce

istanbulda oturuyorum memleketime 2 yıldır gidemedim en son gördüklerim deniz kenarı çay bahçesi ve horoz heykeli çok'da hatırlamıyorum.

hasan güler
hasan güler - 11 yıl Önce

süper olur gerzeye yakışır ama gerzeliler destek vermeli.

vatandaş
vatandaş - 11 yıl Önce

resimler on numara bunu yetkililere sunum yapın..

gerzeli
gerzeli - 11 yıl Önce

güldürmeyin adamı devlet 10 bin nüfuslu bir yere neden bu yatırımı yapsın? tahmin ediyorum böyle bir şey olsa bile termiğe nasıl karşı gelindiyse bunada karşı gelirler aynı grup..

gerze
gerze - 11 yıl Önce

sayın editör kadastro hakimliği sinopa gitti askerlik şubeside aynı kimsenin sesi çıkmıyor sen bina yapmaktan bahsediyorsun iki gün sonra adliyeninde gitmeyeceğinin garantisimi var bina yapacaksın oldu olacak askerlik şubesinin yeriyle sağlık ocağınıda unutmuşsun.


banner381
SIRADAKİ HABER