Bir Kutlamada Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinden

Kutlu Doğum Haftasını son derece zengin bir programla kutladılar.

Bir Kutlamada Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinden

  Okulun toplantı salonunda bugün saat 09.30 da gerçekleştirilen kutlamaya Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Müftüsü Ömer Yay, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazım Aksu, İlçe  Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Gümüş, Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Müdürü Murat Balcıoğlu, okulun öğretmen ve çalışanları ile ilçe okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Okulun Edebiyat Öğretmeni Ferhat Coşkun’un sunumunda gerçekleştirilen kutlama, Saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşımız okundu. Okul öğrencisi Emrullah Şahin’in kuranı kerim tilavetinden sonra, İlçe Müftüsü Ömer Yay “Peygamberim” konulu konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. İlçe Müftüsü Yay konuşmasına; 14-20 Nisan tarihleri arasındaki sürenin 25 yıldır kutlu doğum haftası olarak kutlandığını, bu yıl bu kutlamaların daha da geniş kapsamlı olarak gerçekleştirildiğini belirterek başladı. Gençlerin karşısında peygamberimizi anlatmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek konuşmasına devam eden Yay, “Onu anlatmak hiç şüphesiz ki yüreklerimizi ferahlatıyor” dedi. Kutlu doğum haftasında bu yıl işlenen konunun “insanlık onuru ve haysiyeti “ olduğunu belirten Müftü Ömer Yay: İslam ve kuranın asıl amacının peygamberimizin değerini yükseltmek olduğunu dile getirerek, peygamberimizin tüm yaşamına baktığınızda bunu daha iyi anlarsınız dedi. İslamiyetin ilk emrinin “oku” olduğunu ifade eden Yay, peygamberimizle ilgili hadis-i şeriflerden ve onun anılarından örnekler vererek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmanın sonrasında yapılan kutlu doğum sinevizyon gösterisinin ardından, 10. sınıf öğrencisi Kader Tütüncü” gelseydin” isimli şiirini seslendirdi.

  Okul çalışanları İzzet Eyice ve Menderes Abalı’nın seslendirdikleri ilahiler izleyenlere duygulu anlar yaşatırken, Fatih Sultan Mehmet’in Peygamber efendimize yazdığı mektup büyük bir ilgili ile dinlendi. Okul çalışanlarından Türkan Aslan’ın kendi kaleme aldığı “peygamberim” isimli şiiri de dinleyenlerden tam not aldı.

Okul bünyesinde düzenlenen “resulullaha mektup ve şiirler” yarışmasında dereceye giren Mektup dalı 1.si Havva Gökgöz mektubunu, Şiir dalı 1.si Sümeyye Çakır ise şiirini okudu ve büyük alkış aldı. Okul öğretmeni Münevver Eda’nın peygamber efendimizin veda hutbesinden pasajlar okunmasından sonra ödül törenine geçildi. Mektup ve şiir dalı birincilerine ödüllerini veren Gerze Kaymakamı Metin Kubilay başta İlçe Müftüsü Ömer Yay olmak üzere kutlamada emeği geçen herkese teşekkür etti. Mektup dalı 2.si Kübra Kaya ve şiir dalı 2.si Deniz Şekerci’ ye ödüllerini Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Gümüş takdim etti. Şiir dalı 3.Zeynep Yavuz ve Mektup dalı 3.sü Suna Çetinkaya ise ödüllerini ilçe Müftüsü Ömer Yay’ dan aldılar.

Kutlu Doğum Haftası kutlama programı Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Müdürü Murat Balcıoğlu’ nun katılanlara çiçek sunumu ve ikramlarla sona erdi.
















































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2013, 09:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zeki AKGÜN
Zeki AKGÜN - 11 yıl Önce

güzel ahlaki tamamlamak üzere insanliğa rahmet olarak gönderilmiş, her iki cihan serveri sevgili peygamberimiz hz. muhammed (sav)'e mektup yazan sevgili öğrencilerim havva gökgöz ve kübra kaya'yi tebrik ediyor,ahirette peygamber efendimize komşu olmalarini yüce rabbimden niyaz ediyorum.

banner381
SIRADAKİ HABER