Bir Ruhsat ’ta İl/İlçe Tarımdan

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yayınlanan bildiriye göre;

Bir Ruhsat ’ta İl/İlçe Tarımdan

Gıda ve yem ( üretim, satış, toplu tüketim yeri ) işletmeleri için ilgili bakanlıktan kayıt ve onay belgesi almaları şartı getirilmiştir. Kayıt işlemleri ile ilgili olarak yeni işyeri açacak olan vatandaşlar İlgili Belediyeden İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı aldıktan sonra en geç 30 gün içinde İl/İlçe Tarım Müdürlüklerine başvurmak ve başvuru tarihinde en geç 3 ay içersinde de kayıt işlemlerini tamamlamak zorundadırlar.

 

Yayınlanan bildirimde şu an faaliyet gösteren mevcut işyerleri ise, aşağıda belirtilen bilgi ve belgeleri hazırlayarak en geç 20 Nisan 2012 tarihine kadar İlçe Tarım Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

 

Ayrıca yayınlanan bildirimde, belirtilen tarihte başvuruda bulunmayan üretim yapan işyerlerine 2.000 YTL, Perakende işyerlerine ise 1.000 YTL idari para cezası uygulanacağı bildirildi.  

 

PERAKENDE İŞLETMELER İLE TAŞIMA VE DEPOLAMA KONUSUNDA FAALİYET GÖSTEREN İŞLETMELERİN KAYIT BAŞVURUSUNDA İSTENİLEN BİLGİ VE BELGELER

 

1-      Dilekçe ve beyanname

2-      İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatının Sureti

3-      Meslek odası bulunan meslek mensupları için odadan alınmış belge, Meslek odası bulunmayan meslek mensupları için gıda işletmecisiyle yapacağı sözleşme. ( Bu belge, Hazır yemek, tabldot yemek ve meze üreten işletmeler için geçerlidir.)

 

GIDA ÜRETİMİ YAPAN İŞLETMECİLERDEN KAYIT BAŞVURUSUNDA İSTENİLEN BİLGİ VE BELGELER

 

1- Dilekçe ve beyanname

2- İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatının veya Deneme izin belgesinin sureti

3- Kapasite Raporu veya ekspertiz raporu, resmi kurumlarda kurum beyanı.

4-Gıda işletmecisinin güncel bilgilerini içeren Ticaret Sicil Gazetesi veya                             Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Sicil gazetesi ( Yapısı gereği sicil gazetesinde yayımlanamayacak kurum ve kuruluşlar hariç )    

5- Şeker üretimi veya şeker paketlemesi konusunda faaliyet gösterecek gıda işletmelerinin Şeker Kurumu’ndan alacağı uygunluk yazısı.

6- Meslek Odası bulunan meslek mensupları için odadan alınmış çalışma belgesi, meslek odası bulunmayan meslek mensupları için gıda işletmecisiyle yapacağı noter onaylı sözleşme.

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2012, 13:54
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER