Birbuçuk MilyonaMesaj

Yunus Gönüllü Sinop ve Ülke Sevdalısı Olarak Tanımlanan Prof. Dr. Emin Kuru gurbetteki birbuçuk milyon Sinoplu’ya mesaj verdi.

  Sinop Sanayici ve İş Adamları Derneğini ’ne emeği geçen dernek başkanları, belediye başkanları ve milletvekillerinin de içinde olduğu bir istişare konseyinin kurulmasına dernek tarafından karar verilmiş olup bu konseyin başına oy birliği ile Prof. Dr. Emin Kuru seçilmiştir.

  Sinop Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin genel kurulunda karara bağlanan ve İstanbul’ da ve diğer illerde örgütlü Sinop Derneklerine emeği geçmiş başkanlar, belediye başkanları ve milletvekillerinin de İçinde olduğu bir istişare konseyinin kurulması, mutat toplantılar düzenlenmesini, icra kurulunu dört gündem maddesini görüşmek üzere toplantıya çağırdı.

Gündem maddeleri

 1. Eğitim Vakfının Kurulması.

2. Sinop Devlet Hastanesinin İhtiyacı Olan Koroner Kalp Anjiyo Grafisinin Temini

 3. Vakıf Ve Dernek İçin Alınacak Yerin Mütalaa Edilmesi

4. Eski Dernek Başkanlarına İstişare Konsey Başkanı Tarafından Verilecek Ödül töreni olarak belirledi.

Emin KURU;  Cumartesi günü İstanbul MHP Milletvekili merhum Mehmet Gül’ün mevlidine iştirak ettiğini, merhumun yakın arkadaşı olduğunu, Keypa'nın parlamenterler Asamle başkanı iken kendisini Türkiye adayı yaptığını, TBMM seçilmesine katkı sunduğunu, 11 ülkenin 57 parlamenteri ile beraberce Türkiye adına oy istediklerini, hem öğrencilik yıllarında hemde uluslararası alanda yaptıkları faaliyetleri hala unutmadığını, Merhuma vefasını gösterdiğini hem de geçmişteki arkadaşları gördüğünü beyan etti.

Emin KURU; Sultanbeyli'de Gerzeliler Derneğin açılışında yapmış olduğu konuşmada, Gerzeliler Derneği kendine mülk almışlar onların açılışını yaptım. Kadim dostlarımla karşılaştım, çok mutlu oldum. İstanbul'da Sinoplular yıkılmaz kaleler inşa ediyor. İstanbul Sinop oluyor,  1,5 milyon Sinoplu Nüfusu,  250 Sinop Derneği İle Ankara, İstanbul, Çorlu, Bursa, İzmir, Samsun ve Almanya'daki Örgütlü Hemşeri Derneği başka hiç bir vilayette yoktur. En kısa zamanda da Amerika'da Sinopluları örgütlü hale getirme çalışmalarımız devam ediyor, dedi  

KURU;   Sinoplular önce İstanbul'da ekonomisi ile var oldu. Davulu, Zurnası, Keşkeği, Halk Oyunları, Sosyal ve Sportif Faaliyetleri ile kendini gösterdiğini, en önemlisi siyasette bende varım diyerek şimdilik bir vekil, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar Meclis Üyeleri İle bende varım dedi. Şimdi en az 10 Belediye Başkanı adayımız olacak inşallah, İstanbul'da Sinoplular bir çığ oldu, yumak oldu, kucaklaştılar harman oldular. Ben değil biz diyenler, Sinoplu, Sinop diyenler, uç beylerini oluşturmuş İstanbul'da Türkiye’nin siyasi kaderini belirleyecek güce dönüştüler dedi.

KURU; son olarak Paşa Gerdan ‘da İş Adamları Derneği İstişare Konseyinin İcra Kurulunun Toplantısını yaptığını, toplantının akşam 6:30 dan gece 12’ye kadar sürdüğünü, toplantıda 1. Eğitim Vakfının Kurulması, 2. Sinop Devlet Hastanesine Kalp Hastaları İçin Cihazın Alımı ya da temini konusunun karara bağlandığı, 3. Vakfın ve Deneğin yer alımı konusunda Mütalaa edilmesini, 4. Ödül Töreninde ise” Vefası olmayan bir toplumun sefası da olmaz. İstanbul’da Dernekleşme faaliyetine büyük emek sarf etmiş eski başkanlara plaket verdim. dedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2013, 21:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
FARUK ŞAHİN
FARUK ŞAHİN - 11 yıl Önce

sayin hocamizi bu birleştirici sinop ave sinop luya hizmet odaklı açıklamalarından dolayı kutluyorum sinop eğitim platformu kurucu üyesi olarak büyük bir eksiğimiz olan sinop eğitim vakfı projesi bende ayrı bir heyecan yarattı bu çalışmalarda bir nefer olmaktan onur duyacagımıda buradan beyan ederim sinop un geleceği için gençlerimize sahip çıkmanın kaçınılmaz bir görev olduğunun bilinçi içerisindeyim bu çalışmalarda emeği geçen herkese şükranlarımı ve saygılarımı sunarım

hüseyin çavdar
hüseyin çavdar - 11 yıl Önce

sinoplu ulmak gurur verici.hocama saygılar.

gurbetçi
gurbetçi - 11 yıl Önce

sayın hocam biz gurbetçilere gelecek için ışık tutmanıza teşekkür ederim. yazınızı baştan sona okudum yapmak istedikleriniz sinopumuzu hak ettiği yere taşıyacaktır. buna tüm kalbimle inanıyorum.

ayhan civelek
ayhan civelek - 11 yıl Önce

değerli büyüğümüz emin kuru beye çok teşekkür ederim allah ona ve onungibi insanlara uzun ömür versin

banner381
SIRADAKİ HABER