Bize Yakışmıyor

Park bahçe ve yeşil alanlardaki çiçeklerin kopartılması hepimizi rahatsız ediyor.

Bize Yakışmıyor

  Baharın gelişi ve yaza merhaba demeye hazırlandığımız bu günlerde gerek evlerimizin bahçeleri ve gerekse belediyenin dikim ve düzenlemesini gerçekleştirdiği park, bahçe ve yeşil alanlar izlemeye doyulamayan bir renk cümbüşüne dönüşmüş durumda. Bu da ilçemizin zaten var olan güzelliğine başka bir güzellik katıyor.

  Akşam saatleri cadde ve sokaklar çiçeklerden yayılan birbirinden iç açıcı kokularla bezenerek yerli yabancı konuklarımızın tatillerine ayrı bir güzellik ve anlam katarken, ekonomik geleceğini turizmde arayan ilçemize gelen turist sayısının artmasına önemli katkılar sağlıyor.

  Maalesef her güzel şeyin olduğu gibi, bu güzelliklerinde anlamayanı olabiliyor. İçlerinde çiçek, doğa ve Gerze sevgisi bulunmayan bazı sorumsuz şahıslar zerre kadar üzüntü duymadan söz konusu alanlardaki çiçekleri düşüncesizce koparıp talan edebiliyorlar. Bu tür olaylar da bu günlerde had safhaya ulaşmış durumda.

Kent bilinci, memleket sevgisi gelişmemiş bu tür insanları eylemleri karşısında uyarmak bir Gerzeli olarak hepimizin görevi diye düşünüyoruz.

Bu tür sorumsuz ve yakışıksız durumlarda bulunanları gördüğümüzde lütfen Gerze Belediye Başkanlığının 0368 718 1547 nolu telefonunu arayarak durumdan yetkilileri haberdar edelim.

Gerze hepimizin…










Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2013, 12:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nihal
Nihal - 11 yıl Önce

kesinlikle benim de şikayetçi olduğum konulardan biri.hiç utanmadan kendi malları gibi koparıp arkalarına bile bakmadan gidiyorlar.daha geçen gün 2 tanesine şahit oldum.arkasından seslenmeye kalmadan uzaklaştı hemen.
verilen numarayı arasak bile hiç bir şey yapılamaz ki.insanların düşünceli olması gerekiyor.
isim vermeyeceğim ama bunu yapanlardan birisi de gerzemizde öğretmenlik yapan bir bayandır
benim tavsiyem bu çirkinliği yapanların resimlerini çekip burada paylaşmaktır.o zaman daha etkili olacağına inanıyorum.madem bu gerze hepimizin,hizmete saygı duymayı da öğrenecekler
Editör Notu: Öncelikle hasasiyetinize ve ilginize teşekkür ederiz. Sizlerden ve ilçe halkından bu tür fotoğraf kareleri gelirse yayınlamaya hazırız Gerze hepimizin tekrar teşekkürler. Fotoğraflarınızı [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Nezihat TUNÇ
Nezihat TUNÇ - 11 yıl Önce

kamera takın hiç ummadığınız kişiler söküp poşete koyup götürüyor.kamerasız önüne geçemezsiniz

gören göz
gören göz - 11 yıl Önce

bende cok sahitim sahilde oturuyorum balkondan görüyorum hic ummadiniz kişiler yapiyorr:)) lafta mangalda kül bırakmazlar ama cicek caliyorlar:))öle iste gerzedeki .....

gerze----
gerze---- - 11 yıl Önce

ayip ayip..ama bazi gerzelilerden de ne beklersin ki??

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 11 yıl Önce

peyzajın korunması tüm belediyelerin problemidir ve yeni bir sorun değildir. şehir peyzajı bizim kent yaşamımıza yeni girmekte. bir süre bunların olması normaldir. haber çevre katliamı gibi sunulmuş ve yorumcular da dolmuşa binmiş yangına benzinle gitmekteler maalesef.çiçekleri koparanları resimlemek ve basında teşhir etmek, çiçekleri koparmak kadar gayri medenidir. çiçeklere olan teveccühün, çiçek miktarının yetersiz olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. artmayınca ya da göz doymayınca yetmez diye bir söz vardır. bildiğiniz üzere çiçekler yok olmuyordur, yer değiştiriyordur. yapılana hırsızlık demek ve genellemeler yapmak suretiyle kendi insanlarımızı rencide etmeyelim. bunlar küçük kabahat sınıfından eylemler. gerzegündemhaber, bir kampanya başlatarak çiçeklerin yerini ters yönde değiştirmeyi denesin. mesela, halkın temin edeceği çiçekler ile bir dikim kampanyası başlatsın ve bu kampanyaya katılanların resimlerini internet sitesinden yayınlasın.

syg,
gka

banner381
SIRADAKİ HABER