Bu Defa Karlı ve Belören’de

Devletçe köylere ulaştırılan hizmetin aynı zamanda takipçisi de olan Kaymakam Metin Kubilay incelemelerini Karlı ve Belören köylerinde sürdürdü.

Bu Defa Karlı ve Belören’de

  Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, 10 Temmuz 2013 günü saat 09.30 da beraberinde Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, KÖYDES Müdürü Mehmet Kutlu ve Köy hizmetleri şantiye şefi Rıdvan Kalyoncu ile birlikte Karlı TOBB ilköğretim kurumu çevre düzenlemeleri çalışmalarını yerinde incelemek üzere okula geldi. Gelişlerinde Karlı TOBB Okul müdürü Adem Yönet tarafından karşılanan Kubilay ve beraberindekiler yapılan çevre düzenlemesini birlikte incelediler. Çalışmalar hakkında verdiği bilgide Kaymakam Metin Kubilay “ilçemiz Karlı köyü TOBB İl Okulunun bahçe düzenleme işleri için birliğimizce 260m. Kafes tel, 45 adet beton direk, 30 torba çimento, 20 m3. Çakıl temin edilerek karşılığında 4.851.00TL. harcama yapılmıştır” dedi. Çalışmalarda emeği geçen Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger,  ile il özel idaresi yöneticileri ile Karlı köyü muhtarı ve köylülerine teşekkür etti. İnceleme gezisinde yaptığı konuşmada Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç “ 17 personeli ve 256 öğrencisi bulunan Karlı TOBB ilköğretim kurumu çevre düzenlemesi kapsamında, Kaymakamlığımızın girişimleri ile yaklaşık 700M2. lik alan çocukların oyun bahçesi olarak sıcak asfalt ile kaplanmış, okulumuzun 2012-2013 eğitim öğretim yılında da yine çocukların çeşitli yarış alanı ve sportif etkinlikleri için kullandıkları 4000M2. arazi etrafına ağaçlar dikilerek, dış etkenlere karşı koruma altına alınmıştır.” dedi. Konuşmasına bu amaçla gerekli olan tel kafes, beton direkler gibi malzemenin Köylere hizmet götürme birliğince 5.000.00TL.bedelle karşılandığı bilgisini vererek devam eden Genç, işçiliğinin TYÇP kapsamında çalışan işçilerle sağlanan projenin köye ve okul çocuklarına hayırlı olmasını temenni etti.

  Beraberindekilerle saat 11.00 de Belören köyü okul bahçesinin tamamına yapılan asfalt çalışmalarını incelemek üzere okula gelen Kaymakam Metin Kubilay’ı burada okul müdürü Bayram Demirci, Karayolları Şube Müdürü Bülent Karan, Belören Köyü Muhtarı Bekir Yıldız ve okul aile birliği başkanı Salim Tabak karşıladılar. Kaymakam ve beraberindekiler yapılan çalışmaları incelediler. Okul müdürü Bayram Demirci yaptığı konuşmada; 30 Mayıs 2013 tarihinde okul bahçesinin 250m2.lik bir kısmı yapılmıştı. 350 M2.lik kalan kısmı ise bugün yapılıyor. Öğrencilerimize daha kaliteli bir ortam sunmanın gayreti içindeyiz, okulun bahçesi tamamen asfaltlanmış oldu” dedi.

  Kaymakam Kubilay ise yaptığı konuşmada; “Yeni eğitim öğretim yılını öğrencilerimiz yeni bahçelerinde karşılayacaklar, bahçemiz kültürel ve sosyal etkinliklere hazır olacak, törenler daha bir güzel kutlanacak” dedi. Son derece süratli ve gayretli çalışmalarından dolayı Kaymakam Metin Kubilay’ ın Karayolları Şube Müdürü Bülent Karan’a plaket sunmasından sonra, okul müdürü Bayram Demirci ise katkılarından dolayı Kaymakam Metin Kubilay’a plaket sundu.
Haber: Nurgül Gençay
















































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2013, 13:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
ALİ OSMAN YILMAZ
ALİ OSMAN YILMAZ - 11 yıl Önce

bütün bu etkinlikler kapsamında "eğitime gönül vererek, katkı sağlayanlara" şükranlarımızı borç biliriz. okul yönetimi.

banner381
SIRADAKİ HABER