Büyüklüğüne Yakışan Kutlama

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92.yıl dönümü büyük bir katılım ve coşku ile kutlandı.

Atatürk Anıtı önünde saat:10.00’da başlayan törenlere, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Müftüsü Ali Işık, İlçe Emniyet Müdürü Şenol Yapıcı, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve Cumhuriyete gönül vermiş kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Ulu önder Atatürk’ün “en büyük bayram” olarak nitelendirdiği Cumhuriyetimizin ilanının 92. Yıl kutlamaları Gerze Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutlamaları ile başladı.

Atatürk ve vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu.

Cumhuriyetin değerlerine, kazanımlarına, ulusal iradeye, çağdaşlaşmaya, laik demokratik devlete geniş vurgular yaptığı açılış konuşmasında Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet, yeni ve sağlam esaslarıyla Türk Milletini emin ve sağlam bir gelecek yoluna koyduğu kadar, asıl fikirlerde ve ruhlarda yarattığı güvenlik itibariyle, büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur” sözünü hatırlatarak Cumhuriyetin ulusumuz için vazgeçilmezliğini dile getirdi.

Gerze Kaymakamı konuşmasını;  “yurtta barış, dünyada” barış düsturu ile iç ve dış tehditleri bertaraf etmesini bilen devletimiz, bundan sonraki siyasal ve sosyal hayatında da, insanlık onur ve şerefine yakışır bir halde, hızlı ve kararlı adımlarla ilerlemesini sürdürecek, Cumhuriyetin getirdiği kazanımları en güzel şekilde korumasını bilecektir”  ifadeleri ile noktaladı.

20 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları program gereği;

Halk oyunları gösterileri, judo ve teak van-do gösterileri, şiirler ve okullar arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından tören geçişi ile sona erdi.
Video Hazırlık Aşamasında.

Fotoğraflar İçin Tıklayın

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2015, 12:03

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER