Çanakkale Zaferi 103 Yaşında

Şehitlerimizi anmak için ilçemizde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Çanakkale Zaferi 103 Yaşında

18 Mart Çanakkale Zaferinin 103. Yıl dönümü olması dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde saat 10.15’te çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Çelenk sunma töreninin ardından saat 10.15’te Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi.

Törene Gerze Kaymakamı Murat Güven, Gerze Belediyesi Başkanın Osman Belovacıklı, Gerze İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Ast. Sb.Kd. Baş Çvş. Nevzat Oğuz , Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Gerze Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü İsmail Karaman, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Burma,CHP İl Genel Meclisi Üyesi Necmettin Çakır, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Bayrak, muhtarlar, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Tören saygı duruşu ve ardından söylenen İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zeki Sağır yaptı. Sağır, “ tarihin akışını değiştiren nice şanlı zaferler vardır. Çanakkale Zaferi de bunlardan biridir. Yüreği sarsılmaz bir imanla ve vatan aşkıyla çarpanların hayssızca bir işgale karşı gövdesini siper ettiği yerdir Çanakkale. Mehmetçiğin din-devlet, vatan ve millet, ezan ve bayrak uğruna toprağa canlarını seve seve verdiği yerdir Çanakkale.” diyerek sözlerine devam etti.

Çanakkale Deniz Zaferi adlı video gösterimi ile devam eden törende “ Gerze Şehitlerimizi Anıyor, Bayraklarla Donanıyor” projesi kapsamında ilçemizdeki on sekiz esnafla gerçekleştirilen röportajın sunumu gerçekleştirildi ve ödül törenine geçildi. Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin “ Çanakkale Geçilmez!” adlı tiyatro gösteriminin ardından Çanakkale Savaşı’nda askerlerimize dağıtılan yağlı buğday çorbasının ikram edilmesi ile tören sona erdi. Program 18 Mart şehitlerimiz için düzenlenen mevlit programı ile devam ediyor.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2018, 10:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zeki sağır
Zeki sağır - 6 yıl Önce

Okulun adı yanlış yazılmış Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi olacaktır. Düzeltelim Lütfen.

banner381
SIRADAKİ HABER