Çelenk Sundular.

Şehitleri ve gazileri anmak için bir araya geldiler.

Çelenk Sundular.

Şehitler ve Gaziler Günü olması dolayısıyla 19 Eylül 2016 Pazartesi günü saat 11.30’da Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Törene, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Gerze Belediye Başkanı Vekili Arif Gürses, Gerze Liman Başkanı Uğur Gürol,Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, gaziler, siyasi parti mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Törenin sunuculuğunu Asuman Akçin Sezgin yaptı. Atatürk Anıtı’na sırasıyla Kaymakamlık Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın çelenklerini sunmasıyla tören başladı. Saygı duruşu ve ardından söylenen İstiklal Marşı ile tören devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Jandarma Astsubay Çavuş Barış Tuzcu, “Bugün Milli Mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin mimarı Ulu Önder Atatürk’e TBMM tarafından Mareşallik ve Gazilik unvanının verildiği günün 95.yıldönümüdür. Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM’nin 79. birleşiminde alınan karar ve 153 sayılı kanunla Mustafa Kemal Paşa’ya Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanı verilmiştir.” diyerek sözlerine devam etti.

Gerze Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ahmet Uğur Şahin’in Ey Gazi Vatan ve Aytunç Karakurt’un Gazilerimize adlı şiirlerinin okunmasının ardından tören sona erdi.

Haber: Özge İnce




















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2016, 12:08
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER