Cengiz, “Projeye Sahip Çıkalım” dedi.

Toplum kalkınmasında gönül elçileri tanıtım toplantısı Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz Başkanlığında yapıldı.

Cengiz, “Projeye Sahip Çıkalım” dedi.

  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen, toplumda “gönüllülük” kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek amacıyla “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi” Tanıtım Toplantısının ikincisi Sinop Valisi Dr. Ahmet CENGİZ başkanlığında, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

 Vali Dr. Ahmet CENGİZ toplantının açılışında yaptığı konuşmasında; “Değerli arkadaşlar, biz kalkınma değince genellikle altyapı, maddi yatırımları hatırlıyoruz. Hâlbuki maddi kalkınmayla birlikte sosyal kalkınmanın da paralel gitmesi gerekiyor. Bireyleri maddi kalkınmışlığa hazırlayamazsanız, önce bireysel problemler, sonra toplumsal problemlerle karşılaşırız. Dolayısıyla sosyal ve kültürel kalkınmanın psikolojik kalkınmayla paralel gitmesi gerekiyor. . Türkiye Cumhuriyeti Devleti sosyal bir devlettir. Sosyal devlet, sosyal, maddi, sağlık bakımından desteğe ihtiyacı olan fertlerin kalkınmasını ya da hayata tutunmasını, diğer fertlerle aralarındaki yaşam koşullarının yani yaşam standartlarının kişiler arası gelir farkının kapatılması yönünde çalışma yapmayı, desteğe ihtiyacı olan vatandaşa destek olmayı temin eder. İşte bu sosyal devlet olmanın gereğidir. Son dönemde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yapmış olduğu yatırım ve hizmetler devletimizin “sosyal devlet” olma özelliğini arttırmıştır. İşte bu çalışmalardan bir tanesi de toplum kalkınmasında gönül elçileri projesidir. Bu proje aslında milli birlik ve bütünlük, fertler arasındaki uyumsuzluğu giderme projesidir, kardeşlik projesidir. Herkesin herkese destek olması gerektiğini ifade eden projenin birinci ayağı kimsesiz çocukların bir aileye kavuşturulmasıdır. Öncelikle ben bu işe gönüllüyüm diyecek vatandaşlara ihtiyacımız var. Bu anlamda ilimizde tatlı bir yarışın başlatılmasını arzu ediyorum. Bu hususta herkese görevler düşüyor. Bu yapılan hizmet insana yapılan, topluma ülkeye yapılan hizmettir. Dolayısıyla bu projeye sahip çıkalım. Ben bu konudaki yardımlarınız için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

 Açılış konuşmasının ardından  “Gönül Elçileri Projesi”, “Koruyucu Aile” ve “Evlilik Öncesi Eğitim Programı” konularında tanıtım sunumları gerçekleştirildi.

 Toplantıya Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Alb. Osman COŞKUN, Vali Yardımcısı Ekrem YAMAN, İlçe Kaymakamları Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa TOSUN, Kamu Kurum ve Kuruluş ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.







Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2013, 10:23
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER